Pereiti į pagrindinį turinį

J.Bidenui – netikėtas smūgis

2009-03-31 09:00
J.Bidenui – netikėtas smūgis
J.Bidenui – netikėtas smūgis / AFP nuotr.

Naujajai Baltųjų rūmų administracijai nesiseka išvengti skandalų. Prieš porą dienų kilo dar vienas. Kaltininkė – JAV viceprezidento Joe Bideno dukra.

Kėdė nesusvyruos

Praėjus vos dienai po to, kai valstybės sekretorė Hillary Clinton pareiškė, kad JAV prisidės kovodama su narkotikų prekeiviais Meksikoje, buvo paviešinta skandalinga vaizdajuostė. Juostoje užfiksuota 27 metų Ahley Biden, kuri per vakarėlį savo namuose Delavere uosto baltuosius miltelius, kaip manoma, kokainą.

Ši juosta tapo nemalonia staigmena viceprezidentui. J.Bidenas yra pagarsėjęs kovotojas su narkotiku plitimu. Jis visuomet pasisakydavo už griežtesnes bausmes prekeiviams.

Tačiau ekspertai abejoja, kad J.Bideno kėdė susvyruos. Mat prezidentas Barackas Obama turėtų būti tolerantiškas jaunimo išdaigoms. Juk jis ir pats būdamas jaunas parūkydavo marihuanos.

Filmavo visą vakarą

Kaip praneša dienraštis "The New York Post", maždaug 43 minučių trukmės juostą, kurioje užfiksuota besilinksminanti A.Biden, pasiūlė pirkti neprisistatęs vyras. Manoma, kad tai vienas jos draugų.

Filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti moteris, panaši į viceprezidento dukrą. Ji uosto linijomis subertus baltus miltelius.

Paskui ji atsistoja ir pradeda kalbėtis su kitais vakarėlyje buvusiais žmonėmis. Vienas jų – jos vaikinas. Moterį filmavęs vyras ėjo paskui ją per kambarį ir užfiksavo dar vieną momentą, kai ji pradeda šaukti ir keiktis.

Miltelių pasirodė mažoka

Juostoje taip pat girdėti dialogas. Nors jis nelabai aiškus, medžiagą parduoti norintis vyras tikino, kad kalbama apie narkotikus. "Ji skundėsi, kad kokaino buvo per mažai", – sakė jis dienraščiui. Anot jo, vyras paruošė jai penkias baltų miltelių linijas, bet ši sakė, kad kokaino mažoka. "Tada jis jai padavė susuktą dolerio banknotą ir ji pradėjo uostyti. Iš pradžių vieną, paskui antrą ir trečią liniją..." – sakė vyras. Medžiaga, kaip manoma, buvo nufilmuota šiais metais.

Už juostą vyras iš pradžių norėjo gauti 2 mln. JAV dolerių (apie 5,2 mln litų), bet vėliau kainą sumažino iki 400 tūkst. JAV dolerių (apie 1,04 mln. litų). Vyras veikė per savo advokatą. Tačiau paklaustas apie klientą Thomas Dunlapas teigė, kad neatstovauja nė vienam juostos pardavinėtojui.

Be nuodėmės nėra

Tai ne pirmas kartas Baltųjų rūmų istorijoje, kai tokio rango valdininkas būna įveltas į skandalą, susijusį su alkoholio ar narkotikų vartojimu. Su alkoholizmu kovojo prezidento Geraldo Fordo žmona Betty. Ji taip pat buvo pripratusi prie skausmo malšinamųjų vaistų.

Kito JAV prezidento Lyndono Johnsono brolis Samas taip pat buvo mėgėjas išgerti, o prezidento Billo Clintono pusbrolis praleido metus kalėjime. 1984 m. jis buvo apkaltintas gabenęs narkotikus.

Ne išimtis ir neseniai kadenciją baigusio prezidento George'o W.Busho šeima. Jo dukros Barbara ir Jenna naudojosi suklastotais pažymėjimais pirkdamos alkoholį. O estafetę iš G.W.Busho perėmusio B.Obamos brolis buvo sulaikytas praėjusį mėnesį. Pareigūnai pas jį rado marihuanos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų