A. Jermakas: Ukrainos „pergalės plane“ išdėstyta aiški vizija dėl teisingos taikos

  • Teksto dydis:

Ukrainos „pergalės plane“, kurį prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę pristato Jungtinėse Valstijose, pateikiama aiški vizija, kokių veiksmų reikia imtis siekiant užtikrinti teisingą ir ilgalaikę taiką, o tarp jų yra kvietimas Kyjivui prisijungti prie NATO, sako Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Taip jis kalbėjo sakydamas kalbą Užsienio santykių taryboje Niujorke. Pareigūną antradienį cituoja Ukrainos visuomeninis transliuotojas „Suspilne“.

A. Jermako teigimu, Ukrainos planą sudaro karinė ir diplomatinė dalys.

„Turime įgyti pranašumą mūšio lauke, kad priverstume (Rusijos prezidentą Vladimirą) Putiną nutraukti kovinius veiksmus. Mes labai stengiamės. Neturėdami laivų, sunaikinome Juodosios jūros laivyną. Neturėdami pranašumo ore, sustabdėme Rusijos puolimą daugeliu krypčių, įskaitant Charkivą. Be baimės sugrąžinome karą į Rusiją“, – sakė jis.

Pareigūnas taip pat paragino partnerius atsiųsti daugiau ginklų ir didinti investicijas į Ukrainos ginklų gamybą. Jis pabrėžė, kad svarbu suteikti Ukrainai leidimą smogti į Rusijos teritoriją ir naudoti įšaldytą Rusijos turtą Ukrainai paremti.

A. Jermakas taip pat pažymėjo, kad kvietimas Ukrainai prisijungti prie NATO yra „pergalės plano“ dalis, ir paragino partnerius nekreipti dėmesio į Rusijos grasinimus dėl eskalacijos.

Šią savaitę Ukrainos prezidentas V. Zelenskis tęsia oficialų vizitą Jungtinėse Valstijose, kur vyksta Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

Kelionės metu jis ketina pristatyti Ukrainos „pergalės planą“ JAV prezidentui Joe Bidenui, Kongreso nariams ir kandidatams į prezidentus Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojezelenskio vizitas javtaikos planaspergalės planas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių