JK išsinuomojo laivą, kuriame bus apgyvendinta apie 500 prieglobsčio prašytojų

  • Teksto dydis:

Jungtinė Karalystė trečiadienį paskelbė išnuomojusi laivą, kuriame pietinėje šalies pakrantėje bus apgyvendinta apie 500 prieglobsčio prašytojų, siekiant sumažinti išlaidas, atsirandančias dėl į šalį atvykstančių migrantų.

„Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad Portlando uoste, Dorsete, esanti apgyvendinimui skirta barža bus naudojama siekiant sumažinti netvarų spaudimą Jungtinės Karalystės prieglobsčio sistemai ir sumažinti mokesčių mokėtojų išlaidas, atsirandančias dėl smarkiai išaugusio Lamanšo sąsiaurio kirtimų skaičiaus“, – teigė ministerija išplatintame pranešime.

Portlando uoste prisišvartavusioje baržoje bus apgyvendinti vieniši suaugę vyrai, kol bus nagrinėjami jų prieglobsčio prašymai. Pirmieji gyventojai bus apgyvendinti „artimiausiais mėnesiais“.

„Apgyvendinimo paslaugos brangiuose viešbučiuose tiems, kurie be reikalo ir pavojingai keliauja, turi būti nutrauktos. Nelegalių migrantų interesų neiškelsime aukščiau už Britanijos žmonių, kuriems tarnauti esame išrinkti, interesus“, – sakė imigracijos ministras Robertas Jenrickas (Robertas Dženrikas).

„Turime naudotis alternatyviomis apgyvendinimo galimybėmis, kaip tai daro mūsų Europos kaimynai, įskaitant baržų ir keltų naudojimą, kad taupytume JK mokesčių mokėtojų pinigus ir neleistume Jungtinei Karalystei tapti prieglobsčio ieškotojų Europoje traukos centru“, – pridūrė jis.

Britų ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) pažadėjo sustabdyti Lamanšo sąsiaurį kertančių asmenų skaičių, kuris pernai viršijo 45 000.

Praėjusį mėnesį jis pristatė teisės aktą, kuriuo siekiama sustabdyti migrantus, nelegaliai vykstančius į pavojingą kelionę mažomis valtimis.

Nuo 2018-ųjų per vieną judriausių pasaulio vandens kelių perplaukė beveik 88 000 žmonių, todėl šalies prieglobsčio sistema tapo perkrauta.

Oficialiais duomenimis, 2022 metų gruodžio pabaigoje sprendimo laukė daugiau nei 160 000 žmonių, dauguma jų laukė ilgiau nei šešis mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet britai gudriai sugalvojo

bet britai gudriai sugalvojo portretas
išleisk tokius į krantą, tuoj skųsis žmogaus teisių pažeidimais. Kiek jiems reikės gerų patalpų, sargybos ir t.t. O čia išplukdo laivą į jūrą, nuleidžia maisto ir jokių rūpesčių, ypač, jeigu dar laivas ne Britanijos. Ir jokių žmogaus teisių pažeidimų, nes jiems kelionė dar tęsiasi. :)

Tik

Tik portretas
Tikiuosi be teisės išlipti į krantą. Kiek galima terliotis su tais visai alachiniais velniais. Varyt visus atgal namo ir būtinai per baltarusiją, batkai surprise...

Pilietis

Pilietis portretas
Humaniskiausia butu surinkt tuos 500 gyventoju pavaisint migdomaisiais ir nuskandint
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių