JK ministrą pirmininką įtraukė naujas skandalas dėl švenčių karantino metu

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį susidūrė su pikta reakcija į naujus pranešimus, kad jo komanda nesilaikė dėl pandemijos įvestų suvaržymų.

Pastaruoju metu dėl tokių pažeidimų kilo visa virtinė skandalų.

Londono policija pranešė bendraujanti su vyriausybės kanceliarija dėl 2020 metų gegužę B. Johnsono rezidencijos ir biuro Dauningo gatvėje sode įvykusio susibūrimo, galinčio nulemti rimtesnį, kriminalinį tyrimą.

Pranešama, kad daugiau kaip 100 žmonių elektroniniu paštu gavo kvietimus į tą vakarėlį. Svečiai, įskaitant B. Johnsoną ir jo žmoną Carrie (Keri), esą buvo raginami „atsinešti savo gėrimų“.

Tuo metu vyriausybė paprastiems žmonėms draudė susitikti net lauke, galiojo griežti suvaržymai socialiniam bendravimui, net laidotuvėms.

„Išties neįmanoma patikėti, jog tuo metu, kai likusi šalies dalis gyveno griežto karantino sąlygomis, Johnsonas ir jo darbuotojai manė, kad priimtina surengti vakarėlį“, – televizijai „Sky News“ sakė Rivka Gottlieb (Rivka Gotlib) iš pandemijos aukų giminaičių organizacijos „Covid-19 Bereaved Families for Justice“.

Britų žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose skelbiama daug žmonių atsiminimų apie tai, kaip jie laikėsi taisyklių, net jei COVID-19 sirgdavo ar nuo šios ligos mirdavo jų giminaičiai ir draugai.

Policija to metu skirdavo baudas taisykles pažeidusiems žmonėms ir turėjo galimybę patraukti atsakomybėn smarkiai ar pakartotinai nusižengusius asmenis.

Pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) apkaltino B. Johnsoną „melavus britų visuomenei“, o K. Starmerio pavaduotoja Angela Rayner (Andžela Rainer) sakė, kad ministras pirmininkas vengia esminių su jo „garbe ir sąžiningumu“ susijusių klausimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių