Pereiti į pagrindinį turinį

JK paskelbė gaires tam atvejui, jei „Brexit“ susitarimas nebūtų pasiektas

2018-08-23 13:34
ELTOS inf.

Jungtinės Karalystės (JK) „Brexit“ ministras Dominicas Raabas pristatė tai, ką pavadino „praktiškais ir proporcingais“ patarimais, skirtais tam atvejui, jei Didžioji Britanija paliktų Europos Sąjungą nesudariusi galutinio susitarimo, praneša BBC.

Dominicas Raabas
Dominicas Raabas / EPA-ELTA nuotr.

JK vyriausybė išplatino 25 dokumentus, kuriuose pateikiamos tiek šalies verslui, tik gyventojams skirtos gairės.

Tarp šių gairių – nurodymai įmonėms, kurios, „Brexit“ pasibaigus be susitarimo, gali susidurti su didesne biurokratija pasienyje, ir planas, kaip šalyje išvengti vaistų trūkumo.

JK ministrai teigia, kad jų prioritetas – pasiekti susitarimą su Bendrija, tačiau, jei to padaryti nepavyktų, galimi „trumpalaikiai trikdžiai“.

Vyriausybės paskelbtuose dokumentuose, be kita ko, kalbama apie galimą atsiskaitymų banko kortelėmis tarp JK ir ES šalių kainų augimą, Londono planą pripažinti medicinos prietaisus, skirtus ES rinkai, taip siekiant užtikrinti sklandų medicinos priemonių tiekimą, ir laisvo prekių judėjimo tarp JK ir ES pabaigą.

D. Raabas patikino, kad „svarbiausias (vyriausybės) prioritetas“ yra pasiekti susitarimą su ES. Pasak jo, tai „labiausiai tikėtina baigtis“, tačiau pridūrė, kad „privalome būti pasirengę apsvarstyti ir kitą alternatyvą“.

Didžioji Britanija iš ES pasitrauks 2019 metų kovo 29 dieną. Dėl būsimų santykių po „Brexit“ Briuselis ir Londonas dar turi susitarti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų