JK sako rimtai žiūrinti į pranešimus apie slaptas Kinijos policijos nuovadas užsienyje

Jungtinės Karalystės vyriausybė trečiadienį pareiškė, kad labai rimtai vertina pranešimus apie slaptas Kinijos policijos nuovadas užsienyje po to, kai britų žiniasklaida paskelbė apie Londone gyvenantį kinų verslininką, susijusį su konservatorių politikais.

Laikraštis „The Times“ nurodė, kad kinų verslininkas Lin Ruiyou (Lin Ruju) Londono Kroidono priemiestyje valdė maisto pristatymo įmonę, kuri veikė kaip nedeklaruota Kinijos policijos nuovada.

Pranešime teigiama, kad tas verslininkas taip pat aktyviai buvo įsitraukęs į valdančiųjų konservatorių vietos politiką, o trečiadienį perspausdintos nuotraukos, kuriose jis užfiksuotas su buvusiais britų premjerais Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu) ir Theresa May (Tereza Mei).

Priduriama, kad Lin Ruiyou aktyviai dalyvavo Kinijos komunistų partijos (KKP) „Jungtinio fronto“ organizacijoje, nors, kaip nurodoma, jis pats neigia slapta dirbęs provincijos policijai ir stebėjęs kitus Kinijos piliečius Londone.

„Pranešimai apie JK veikiančias įtariamas nedeklaruotas „policijos nuovadas“, žinoma, kelia didelį susirūpinimą ir yra vertinami itin rimtai“, – naujienų agentūrai AFP sakė JK vyriausybės atstovas spaudai.

„Užsienio šalių vyriausybių bandymai daryti spaudimą, bauginti, persekioti ar kenkti savo kritikams užsienyje, kenkiant demokratijai ir teisinei valstybei, yra nepriimtini, – pridūrė jis. – Esame pasiryžę kovoti su šiais iššūkiais, kad ir kur jie kiltų.“

JK vidaus reikalų ministerija ir Londono policija pradėjo tyrimus po to, kai žmogaus teisių gynimo grupė „Safeguard Defenders“ praėjusiais metais pirmą kartą išsamiai informavo apie užsienyje neoficialiai įsteigtas Kinijos policijos nuovadas.

Madride įsikūrusios grupės kampanijos vadovė Laura Harth (Lora Hart) AFP sakė, kad Lin Ruiyou turi „aiškių ir įrodomų ryšių su KKP aparatu“.

„Demokratinės valdžios institucijos, taip pat ir JK, privalo plačiai atverti šiuos tyrimus ir skubiai pradėti tirti „Jungtinio fronto“ organizacijų veiklą savo šalyse“, – pridūrė ji.

Pirmadienį Jungtinių Valstijų institucijos sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, Niujorke įsteigė vieną tokių nuovadų, ir pateikė kaltinimus dešimtims Kinijos saugumo pareigūnų dėl JAV gyvenančių opozicijos veikėjų stebėjimo ir persekiojimo.

61-erių Harry Lu Jianwango (Hario Lu Dzianvango) ir 59-erių Chen Jinpingo (Čen Dzinpingo) sulaikymai buvo pirmieji tokie, susiję su įtariama Kinijos kampanija visame pasaulyje steigti slaptas policijos nuovadas, teigė JAV prokurorai.

Kinija neigia egzistuojant tokio pobūdžio kampaniją, o po sulaikymų Niujorke apkaltino JAV vyriausybę šmeižtu ir politinėmis manipuliacijomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
reiketu paklaust butkes juk sis turi zinot juk spiku visur visu 1 kitam prikaisioja po to vyksta mainai durniau nesugalvosi kai yra A lygio technologijos kur zmogaus nereik reikia tik speco ju ivedimui juk dabar galima beveik visus sekt jur televizoriu beveik visi ziuri kompai telefonai paimkim senolius kurie nugyvene jiems jau tik ramybe reik tai ju ir neseks tik jei toks 90m sugeba internete parasyt grina tiesa nes jis gyvenime daugiau mates visko tai tokiu susidomi sios saikos administratoriai ir jo kom blokuojamas /mandagiai/ parasius kad pacenzuravus bus ikeltas ko niekados b=nebuvo nors keiksmazodziu ner bet polytine pagieza dar nuzdrausta ir siems vasalams tai nepatinka nieko isrinksim Prezidentu E Vaitku bus kitaip o saika su visa cenzura bus /isaukleta/ celofano/ metodu z=0

reik

reik portretas
kad anukelis duotu uzklausima vsd kad si patikrintu pozelos farhebra gal ir pas mus china isibrove kas zino ?

Klausimas

Klausimas portretas
Kodel juos isileidzia i Europa?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių