JK vyriausybė: J. Prigožino mirtis gali suteikti naujų galimybių kovojant su „Wagner“

Jungtinės Karalystės vyriausybė pareiškė, kad po kritiškos parlamento narių ataskaitos iš naujo apsvarstė savo žvalgybinės veiklos grupuotės „Wagner“ atžvilgiu „mastą ir apimtį“.

JK užsienio reikalų ministerija taip pat pareiškė, kad Jevgenijaus Prigožino mirtis gali suteikti „naujų galimybių“ kovoti su šia grupuote.

Privati karinė bendrovė, kurios buvęs vadas vasarą žuvo per lėktuvo katastrofą, rugsėjo mėnesį buvo įtraukta į teroristinių organizacijų sąrašą po to, kai Bendruomenių Rūmų Užsienio reikalų komitetas įspėjo, kad ministrai nepakankamai stengiasi kovoti su jos keliama grėsme.

Pirmadienį paskelbtame atsakyme į komiteto ataskaitą ministrai pritarė arba iš dalies pritarė didžiajai daugumai parlamento narių rekomendacijų.

Jame patvirtinta, kad buvo sukurta tarpvyriausybinė darbo grupė dėl šios grupuotės, ir parlamentarams teigiama: „Mes sutinkame su komitetu, kad žvalgybos duomenų apie „Wagner“ veiklą rinkimas yra prioritetas, ir iš naujo apsvarstėme savo pastangų mastą ir apimtį“.

Mes manome, kad turime pakankamai išteklių grupuotei „Wagner“ sekti. „Wagner“ – daugiasluoksnė, sudėtinga ir dinamiška. Reguliariai vertiname šią grupuotę ir jos poveikį. Taip pat palaikome glaudžius ryšius su tarptautiniais partneriais, mokslininkais ir analitiniais centrais ir naudojamės įvairiais atvirų bei uždarų šaltinių pranešimais, kad galėtume pagrįsti savo kovos su šia organizacija metodus“, – sakoma dokumente.

Parlamento narių ataskaita buvo paskelbta po to, kai J. Prigožinas su savo kariais surengė neilgai trukusį bandymą įvykdyti perversmą Maskvoje, dėl to grupuotė pateko Rusijos prezidento Vladimiro Putino nemalonėn.

Užsienio reikalų komitetas paragino JK vyriausybę pasinaudoti ta nežinomybe, kad „sužlugdytų“ grupuotę.

Atsakydama į tai, Užsienio reikalų ministerija teigė, kad „Wagner“ vadeivos mirtis gali suteikti „naujų galimybių“ kovoti su grupuote.

Pareigūnai teigė, kad vyriausybė naudojasi savo „užsienio tinklu ir strateginiais komunikacijos kanalais, kad atskleistų „Wagner“ vykdomus žmogaus teisių pažeidimus ir jos destabilizuojantį vaidmenį. Mes taip pat sustiprinome vertinimą ir politikos koordinavimą su Vakarų ir regiono partneriais“.

Vyriausybė taip pat padarė išvadą, kad „Wagner“, veikdama įvairiose Afrikos šalyse, buvo susijusi su „rimtais smurto aktais ir materialine žala, o tai rodo, kad ji yra plačiai įsitraukusi į terorizmą“.

JK parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Alicija Kearns gyrė „teigiamą“ vyriausybės reakciją. „Pastaraisiais mėnesiais suintensyvėjo pastangos kovoti su „Wagner“ tinklu, ir mes džiaugiamės, kad Užsienio reikalų komitetas galėjo prisidėti prie šio darbo“, – sakė ji.

„Privačios karinės bendrovės kelia aiškią grėsmę pasaulio saugumui ir taisyklėmis grįstai tarptautinei tvarkai. „Wagner“ tinklo išplitimas keturiuose žemynuose turėtų būti pavojaus skambutis JK vyriausybei: mes per ilgai nuvertinome ir ignoravome šią grupuotę ir apskritai tokių bendrovių problemą“.

Ji pridūrė: „Wagner“ tinklo nusikaltimai labiausiai paliečia nekaltus žmones tose teritorijose, kur „Wagner“ kontroliuoja korumpuotą elitą. Veiksmai, kuriais siekiama kovoti su šia žiauria grupuote, yra sveikintini, tačiau dar reikia daug nuveikti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pol.

Pol. portretas
Gyvas tas Prigožinas ,nusiraminkite.

Pol.

Pol. portretas
Nežuvo Wagnorius ,būkite ramūs,jis supranta kuo baigsis šitas neprotingas karas su Ukraina.Jis pasitraukė,nes tai kas vyksta ir vienoje, ir kitoje baisiau negali būti.Žmonės žūsta ir patys nežino dėl ko.Taip neturi būti , neatsiranda nei vieno kad sustabdytų tą nesąmonę.Ukraina buvo Tarybų sąjungoje ,taip ir paliktų vardan žmonių gyvybių.visą kitą galima reguliuoti.

taip

taip portretas
lordmonarhai samdosi mirti regzdami naujas globajsunybes savo egzistencijai pratest kartojant tas pacias klaidas kuriu jau neuzkonservuosi surudijusioje per amzius /skarbonkeje/ ss
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių