Pereiti į pagrindinį turinį

JK žvalgyba: reguliarios rotacijos nebuvimas pakerta Rusijos karių kovinę dvasią

2023-09-21 09:05
BNS inf.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad žemą Ukrainoje kovojančių Rusijos karių kovinę dvasią iš dalies lemia rotacijos nebuvimas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Kaip pažymima socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime, rugsėjo 21 dieną minimos pirmosios metinės nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją. Apie 300 tūkst. šalies rezervistų buvo pašaukti kariauti į Ukrainą.

Rugsėjo 15 dieną Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininkas, buvęs generolas Andrejus Kartapolovas pakartojo, kad mobilizuotas personalas privalo tarnauti visą plataus masto karo, Kremliaus vadinamo specialiąja karine operacija, laikotarpį.

Dar kartą pripažindamas sunkią padėtį fronte, jis teigė, kad tarnybos metu kariai negali palikti karo zonos.

Pasak britų ministerijos, tai, jog nėra reguliarios karinių dalinių rotacijos, greičiausiai yra vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių žemą Rusijos karių kovinę dvasią ir tai, kad nuo invazijos pradžios Rusijos kariuomenė nevykdo aukštesnio lygio mokymų.

Teigiama, kad tokių mokymų trūkumas beveik neabejotinai prisideda prie to, kad rusų pajėgoms sunku sėkmingai vykdyti sudėtingas puolamąsias operacijas.

Daugiau naujienų