Pereiti į pagrindinį turinį

J.McCainui nepavyksta pasiekti B.Obamos populiarumo

2008-10-13 16:14
J.McCainui nepavyksta pasiekti B.Obamos populiarumo
J.McCainui nepavyksta pasiekti B.Obamos populiarumo / AFP

Demokratų partijos kandidato į JAV prezidentus Baracko Obamos populiarumas tiesiog neįveikiamas jo varžovui iš Respublikonų stovyklos. Paskutinių apklausų duomenimis, jį palankiai vertina net 53 proc. JAV piliečių. Už Johną McCainą pasisako – 43 proc. rinkėjų.

Televizijos "ABC News" ir dienraščio "The Washington Post" apklausos duomenys beveik sutapo. J.McCainas atsilieka, o tai, sociologų teigimu, gali reikšti tik vieną – respublikonų pralaimėjimą. Istorija rodo, jog dar nei vienas kandidatas iki lapkritį vykstančių prezidento rinkimų nesugebėjo išlyginti spalį fiksuoto atsilikimo.

B.Obamos populiarumą, kaip teigiama, padidino JAV ekonomikos krizė. Daugiau kaip 50 proc. JAV rinkėjų mano, kad demokratų kandidatas geriau susidorotų sprendžiant šias problemas.

Demokratų senatoriaus sėkmę nulėmė ir rekordiškai daug (90 proc.) manančių, jog JAV, valdant respublikonams, pasuko labai netinkama linkme. Tai prasčiausias įvertinimas nuo 1973 m., kai šis klausimas buvo įtrauktas į apklausos anketą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų