JT generalinis sekretorius: žmonės turi nutraukti karą su gamta

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas teigia, kad žmonija privalo nutraukti karą su gamta, kuris atneša tokias ligas kaip koronavirusas.

„Viena iš mūsų išsibalansavusio santykio su gamta padarinių – tokios ligos kaip ŽIV-AIDS, Ebola, o dabar ir koronavirusas, gynybai prieš jas turime mažai arba neturime jokių įrankių“, – sakė jis.

„Gamtos degradacija yra ne tik aplinkosaugos klausimas – jis liečia ir ekonomiką, sveikatą, socialinį teisingumą ir žmogaus teises“, – teigė JT generalinis sekretorius.

„Mums brangių resursų netausojimas gali paaštrinti geopolitines įtampas ir konfliktus. Nepaisant to, vyriausybės sektoriai dažnai nepaiso arba sumenkina aplinkosaugos situacijos lemiamų sveikatos problemų svarbą“, – tvirtino A. Guterresas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Astronomas    Romualdas  Zubinas  E.p. rzubinas@gmail.com portretas
LAIKAS MOKSLININKAMS PAŽINTI, NE TIKTAI M. KOPERNIKO - PIRMĄJĮ IR ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, BET IR LIETUVIO GEOFIZIKO, ROMUALDO ZUBINO,- KETURIUS ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! ŠIE ATRADIMAI LEIDO PAŽINTI - KAS IR KODĖL ŽEMĖJE VYKO? KAS IR KODĖL VYKSTA? KAS IR KODĖL VYKS IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO? ŠIA TEMA PARAŠYTOS IR IŠLEISTOS (GULI SANDELYJE!) KNYGOS : "PERKŪNAS", "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ", "PAŽADINTA PRAEITIS", "PRAEITIS IR ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS". "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS". PASTAROJOJE KNYGOJE AUTORIUS YRA ĮMINĘS "UMERŲ KARALIŲ SĄRAŠĄ" KURIAM JAU PER 450 000 METŲ! LAIKAS NE, TIKTAI LIETUVOS , BET IR PASAULIO MOKSLININKAMS,, PAŽINTI ROMUALDO ZUBINO PADARYTUS TARPTAUTINIUS ATRADIMUS!. JIE BUVO PADARYTI SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA!!! AMŽINA ŠLOVĖ IR GARBĖ PROTĖVIAMS! .

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
KLIMATAS ir KLIMATO KAITA YRA NEATSIEJAMI! TAM, KAD PAŽINTI - KAS? IR KODĖL? VYKSTA GAMTOJE?, BŪTINA PAŽINTI - PIRMĄJĮ, ANTRĄJĮ, TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! PIRM!JĮ BEI ANTRĄJĮ, ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, PRIEŠ 500 METŲ, ATRADO PRŪSŲ ASTRONOMAS M.KOPERNIKAS! TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ, ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, 2010 METAIS ATRADO LIETUVIS KAUNIETIS inž. ROMUALDAS ZUBINAS!!! PASTARIEJI ATRADIMAI BUVO PADARYTI PO TO - KAI SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA, BUVO ĮMINTA PER 450 SENŪJŲ KULTŪRŲ ( indų, kinų, japonų, hetitų, majų, japonų, Egipto, arijų-baltų, bei kitų) ŠALTINIŲ! VIENAS IŠ ŠIŲ ŠALTINIŲ, - ŠUMERŲ KARALIŲ SĄRAŠAS, KURIAM JAU PER 450 000 METŲ! GARBĖ SENIAUSIAI ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBAI!!!! .

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Ar mokslininkams ŽINO - kas ir kodėl vykta ŽEMĖJE? NE! Ar mokslininkai pažįsta - TREČIĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINĮ JUDĖJIMĄ?! NE! Ar mokslininkai pažįsta - KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINĮ JUDĖJIMĄ?,NE! Ar mokslininkai ŽINO - KAD NUO - 2500 -jų metų šiauriniame Žemės pusrutulyje bus tiktai - VASARA ir tiktai DIENA!? NE! Pietiniame - tiktai ŽIEMA ir NAKTIS!? NE! AR MOKSLINKAI ŽINO, KAD TŪKSTANTMEČIO PABAIGOJE ĮVYKS ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA?! NE! TAD KĄ GI ŽINO MŪSŲ MOKSLININKAI? NIEKO!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių