JT: naudotų automobilių eksportas į skurdesnes šalis didina oro taršą pasaulyje

Milijonai iš Europos, JAV ir Japonijos į skurdesnes pasaulio šalis eksportuojamų naudotų automobilių gerokai prisideda prie oro taršos pasaulyje, sakoma Jungtinių Tautų aplinkosaugos programos (UNEP) paskelbtoje ataskaitoje.

Eksportuojami naudoti automobilyje dažniausiai yra prastos kokybės, todėl jų eksportas kenkia kovai su klimato kaita, teigiama UNEP ataskaitoje, parengtoje remiantis duomenimis iš 146 pasaulio valstybių.

„Bėgant metams, išsivysčiusios pasaulio šalys eksportuoja vis daugiau naudotų automobilių į besivystančias šalis. Standartų ir reguliavimo trūkumas lemia tai, kad tokiu būdu atsikratoma daugybe senų, taršių ir nesaugių automobilių“, – sakė UNEP direktorė Inger Andersen.

Pasak UNEP, 2015–2018 m. pasaulio buvo eksportuota 14 mln. naudotų lengvųjų automobilių ir furgonų. Apie 80 proc. jų buvo eksportuoti į mažų ir vidutinių pajamų šalis, o daugiau nei pusė atsidūrė Afrikoje.

UNEP savo ruožtu paragino turtingąsias pasaulio valstybes nutraukti eksportą tų automobilių, kurie šalyje nebeatitinka aplinkosaugos ir saugumo standartų.

Daugiausia naudotų automobilių importuoja Afrikos šalys (40 proc.), po jų seka Rytų Europa (24 proc.), Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas (15 proc.), Artimieji Rytai (12 proc.) ir Pietų Amerika (9 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
melagiai. tipo senu utilizavimas ir nauju gaminimas, oro tarsai itakos neturi ?? JT tiesiog pucia i globalistu duda ir rupinasi vartojimo didinimu, o ne oro tarsa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių