JT: pasaulio humanitarinės pagalbos reikmėms patenkinti trūksta 40,8 mlrd. JAV dolerių

Vyriausiasis Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisaras antradienį pranešė, kad humanitarinės pagalbos reikmėms patenkinti visame pasaulyje trūksta 40,8 mlrd. JAV dolerių, o tai reiškia, kad vidutiniškai suteikiama vos 16,1 proc. pagalbos prašymuose nurodytų humanitarinės pagalbos apimčių.

„Palyginkime šiuos skaičius su beveik 2,5 trilijono JAV dolerių suma, kurią pasaulis 2023 m. išleido karinėms reikmėms ir kuri nuo 2022 m. išaugo 6,8 proc.“, – Jungtinių Tautų žmogaus teisių tarybos posėdžio atidarymo metu kalbėjo Volkeris Turkas, atkreipdamas dėmesį, kad „tai yra didžiausias metinis augimo rodiklis nuo 2009 m.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Laikas visam pasauliui priimti bendrą įstatymą- jokių pagalbų kitoms šalims- nei karinių nei humanitarinių, jokių emigrantų ir pabėgėlių išlaikymo, jokių pašalpų niekam -nei saviems nei svetimiems. Vot tada pasaulyje atsirastų šiokia tokia lygybė. Nori kariaut- kariauk už savo pinigus. Nori į kitą šalį važiuot- važiuok jei tave priima ten į darbą. Nori gimdyt- gimdyk nors 20, jei sugebi išlaikyti. Iš vis JOKIŲ PAŠALPŲ. Nes dabar pasaulis tapo tikru pašalpiniu lizdu. Dirbantys dirba tik tam, kad pasaulio veltėdžius išlaikytų. Neliko jokios tvarkos, jokių įstatymų, jokios sąžinės. Nuo dirbančio nukerpa viską, kas už ką nori ir kiek tik nori. O nedirbantis gurkšnoja alutį ir juokiasi iš dirbančių.

asd

asd portretas
O ką šiuo atveju reiškia "humanitarinė pagalba"? Ar tai reiškia juodžių maitinimas, kurie veisiasi kosminiu greičiu, greičiau už triušius ? Šiaip jau neaišku kam juos veisti? Juk jau greit baltieji nebeuždirbs tiek, kad juos galėtų išlaikyti. Tada juočkiai suės baltuosius, o paskui ir patys išdvės.

Nieko

Nieko portretas
Tokio atiduos korumpuotam Zelenskiui dar 50 milijardu o badaujantis palauks
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių