JT: praėjusi liepa gali būti karščiausias mėnuo nuo orų stebėjimų pradžios

Praėjusi liepa, JT generalinio sekretoriaus Antonijaus Guterreso duomenimis, pasaulio mastu gali būti karščiausias mėnuo nuo orų stebėjimų pradžios. „Liepa buvo tokia pat karšta ar karštesnė už iki šiol karščiausią fiksuotą mėnesį“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Guterresas.

Jis rėmėsi prieš tai paskelbtais JT meteorologijos organizacijos (WMO) duomenimis. „Visa tai reiškia, kad gali būti, jog 2015-2019 metų laikotarpis bus karščiausias iki šiol išmatuotas penkmetis“, – kalbėjo JT vadovas.

A. Guterresas dar kartą paragino JT nares veikti. „Užkirsti kelią negrįžtamam klimato trikdymui yra mūsų gyvenimo lenktynės – lenktynės dėl mūsų gyvenimo. Lenktynės, kurias mes galima laimėti ir privalome laimėti“, – sakė jis.

Prieš JT visuotinius debatus A. Guterresas planuoja du klimato klausimui skirtus viršūnių susitikimus – vieną su šalių lyderiais rugsėjo 23-iąją ir jaunimo susitikimą rugsėjo 21 dieną. Pastarajame turėtų dalyvauti ir jaunoji klimato aktyvistė Greta Thunberg. Dalyviai turi atvykti ne su „gražiomis kalbomis“, o su „konkrečiais planais“, teigė A. Guterresas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių