Pereiti į pagrindinį turinį

JT vadovas ragina B. Netanyahu vėl prisiminti dviejų valstybių sprendinį

2015-03-20 19:51
AFP-BNS inf.
Benjaminas Netanyahu ir jo sūnus Yairas
Benjaminas Netanyahu ir jo sūnus Yairas / AFP nuotr.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) penktadienį paskambinęs Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) paragino jį vėl pritarti „dviejų valstybių“ Artimuosiuose Rytuose sprendiniui.

B.Netanyahu šia savaitę laimėjo rinkimus po kovingos kampanijos, per kurią jis sugriežtino savo požiūrį, žadėdamas trukdyti Palestinos valstybės kūrimuisi.

Tiesa, laimėjęs balsų, bet iš pasaulio sulaukęs audringos kritikos, B.Netanyahu jau mėgino interviu JAV žiniasklaidoje atitolti nuo rinkiminių savo replikų ir sakė, kad jo požiūris nepasikeitęs.

Tačiau Ban Ki-moonas mano, kad vis tiek reikia priminti Izraelio premjerui apie jo senesnius įsipareigojimus derėtis su palestiniečiais dėl dviejų viena greta kitos taikiai gyvenančių valstybių kūrimo.

„JT generalinis sekretorius pakartojo savo nuomonę, kad dviejų valstybių sprendinys yra vienintelis pražangus kelias, ir ragino ministrą pirmininką (Netanyahu) vėl imtis Izraelio įsipareigojimo šiam tikslui“, – sakoma Ban Ki-moono atstovo pranešime.

„Generalinis sekretorius taip pat paragino ministrą pirmininką sugrąžinti Izraelio laikomas mokesčių įplaukas, priklausančias Palestinos savivaldai“, – nurodoma pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų