Pereiti į pagrindinį turinį

JT vadovas ragina Izraelį ir palestiniečius išsaugoti taikos viltį

2016-11-29 18:05
BNS inf.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) antradienį įspėjo, jog sparčiai blėsta viltys, kad Izraelis ir palestiniečiai užbaigs tarpusavio konfliktą ir įgyvendins dviejų valstybių sprendinį.

Ban Ki-moonas
Ban Ki-moonas / SIPA

Kalbėdamas Tarptautinę solidarumo su Palestinos tauta dieną, Ban Ki-moonas pabrėžė, kad žydų nausėdijų plėtra okupuotose teritorijose ir palestiniečių namų griovimas pakerta Izraelio demokratiją.

Tačiau JT vadovas taip pat pažėrė kritikos palestiniečiams dėl „paralyžiuojančio vienybės stygiaus“ ir įspėjo, kad jų vidaus nesutarimai pakenkė Palestinos savivaldos demokratijai.

Ban Ki-moonas sakė, kad jei abi konflikto pusės nesiims priemonių atgaivinti taikos viltis, esama pavojaus, „jog gali būti įtvirtinta vienos valstybės realybė“.

JT vadovas gyrė liepą Artimųjų Rytų taikos tarpininkų ketverto – JT, Europos Sąjungos, Rusijos ir Jungtinių Valstijų – paskelbtą ataskaitą, kurią pavadino taikos derybų atnaujinimo gairėmis.

Izraelis ignoravo šią ataskaitą ir ėmėsi žingsnių spartinti nausėdijų plėtrą okupuotose teritorijose bei nugriovė dešimtis palestiniečių namų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų