Pereiti į pagrindinį turinį

Jungtinėje Karalystėje nuo COVID-19 paskiepyta jau 12 mln. žmonių

2021-02-08 07:19

Jungtinėje Karalystėje (JK) nuo COVID-19 paskiepyta jau daugiau nei 12 mln. žmonių, rodo Vyriausybės paskelbti naujausi duomenys.

freepik.com nuotr.

Vyriausybė tikisi iki vasario vidurio paskiepyti visus 15 mln. žmonių, patenkančių į rizikos grupes. Šį skaičių sudaro vyresni nei 70 metų amžiaus žmonės, sveikatos apsaugos darbuotojai ir gretutinių ligų turintys gyventojai.

Vyriausybė yra įsitikinusi, kad įgyvendins šį tikslą, o iki gegužės tikimasi paskiepyti visus to norinčius vyresnius nei 50 metų amžiaus žmones.

Dėl išankstinio vakcinos įsigijimo JK pavyko pradėti skiepyti gyventojus anksčiau ir tai daryti sparčiau nei nuo vakcinos gamybos trukdžių nukentėjusiai ES.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau paragino JK pasidalyti vakcinų pertekliumi, kai bus paskiepyti rizikos grupes sudarantys žmones.

Jei JK būtų pristatytos visos vakcinos, kurias šalis yra užsisakiusi, dozių būtų net tris kartus daugiau nei reikia.

JK vakcinų ministrė Kate Bingham tvirtino, kad JK pavyko sėkmingai pradėti skiepyti gyventojus ne dėl „Brexit“. Jos teigimu, tai padaryti pavyko dėl patirties farmacijos srityje, plačių ryšių ir noro pasirašyti sutartis kuo greičiau.

JK užregistruota 3,9 mln. COVID-19 atvejų ir daugiau nei 112 tūkst. mirčių. Pastaruoju metu tiek naujų atvejų, tiek mirčių skaičius mažėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų