Jungtinėje Karalystėje uosto darbininkai atsisakė iškrauti rusišką naftą iš tanklaivio

Jungtinėje Karalystėje uosto darbininkai šeštadienį atsisakė iškrauti rusišką naftą iš tanklaivio ir paragino vyriausybę panaikinti sankcijų „spragą“, leidžiančią laivams, plaukiojantiems su užsienio vėliavomis, tiekti naftos produktus iš Rusijos.

Šiuo metu naftos produktų tanklaivis „Seacod“ yra prišvartuotas netoli Stanlou naftos perdirbimo gamyklos šiaurės vakarų Anglijoje. Pasak profsąjungos, šiam kroviniui netaikomas Rusijos laivams taikomas draudimas įplaukti į šalies uostus, nes tanklaivis plaukioja su Vokietijos vėliava.

JK sankcijos, įvestos dėl invazijos į Ukrainą, draudžia įplaukti į Didžiosios Britanijos uostus visiems Rusijos nuosavybės teisėmis valdomiems, eksploatuojamiems, kontroliuojamiems, registruotiems ar plaukiojantiems laivams.

Profsąjungos „Unite“ generalinė sekretorė Sharon Graham (Šeron Graham) teigė, kad „dėl Ukrainoje tebesitęsiančio konflikto profsąjungos nariai [Stanlou] objekte jokiomis aplinkybėmis neiškraus Rusijos naftos, kad ir kokia būtų laivo vėliava“.

„Unite“ paragino transporto sekretorių Grantą Shappsą (Grantą Šapsą) nedelsiant panaikinti šią spragą.

JK yra mažiau priklausoma nuo Rusijos energijos nei daugelis kitų Europos šalių.

Pasak profsąjungos, dar du su Kipro vėliava plaukiojantys tanklaiviai, gabenantys rusiškas dujas – „Boris Vilkitsky“ ir „Fedor Litke“, – penktadienį buvo apgręžti nuo Graino salos Kente, pietryčių Anglijoje.

„Nors atrodo, kad mūsų veiksmai buvo sėkmingi, regint, kaip šie laivai buvo apgręžti, išlieka esminė problema“, – sakoma JK didžiausios profsąjungos „Unison“ pareigūno energetikos klausimais Matto Lay (Mato Lėjaus) pareiškime.

„Vyriausybė turi nedelsdama imtis veiksmų, kad panaikintų spragą, neapimančią laivų krovinių kilmės, ir sustabdytų Rusijos prekių tolesnį atvykimą į JK prisidengus kita šalimi“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Vienas Volodia iš Rusijos imperijos sukūrė imperijos parodiją , kur vietoj vieno imperatoriaus atsirado kolektyvinis imperatorius ir 100 metų šiaip taip ,engdama savo cholopus ir tautas , vogdama iš civilizuoto pasaulio mokslo ir technikos pasiekimus, pragyveno, girgždėdama ,ir vaitojant vargingiausiems. Šitas Volodia , beraštis vagis ir galvažudys , sugalvojo pasismaginti. O kas nutinka tokiais atvejais sunku fantazuoti. Tam yra sukurta šimtai Holivudo filmų, kur baigtis praktiškai vienoda. O jeigu panagrinėtume Amerikos istoriją , tai jos istorijoje daugelį miestų buvo užėmę banditų klanai , bet buvo sunaikinti, nepabūgusių mirti, stojusių kovoti už laisvę ir tiesą gyventojų. Daugelis to nesupranta , bet tai ir yra esminis skirtumas tarp amžinų Rusijos vergų, ir Laisvojo pasaulio žmonių.

kaunietis

kaunietis portretas
Eik na-ui,rusiska utele ar vietinis ,,naudingas idiote,,.Huilo laukia kartuves Hagoje arba mirtis nuo savo sebru.

Nepraeis cia kremliaus tankai

Nepraeis cia kremliaus tankai portretas
Pagirtina. Spausti parazitus kur tik galima. Tegul putleris nuskesta savo naftoje. Atgal i 1990-uosius...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių