Pereiti į pagrindinį turinį

Jungtinėje Karalystėje uždaromos pandemijai skirtos ligoninės

2021-03-09 15:26
anglija.today inf.

Nuo balandžio mėnesio Jungtinėje Karalystėje (JK) veiklą baigia laikinos ligoninės, sukurtos COVID-19 pacientų antplūdžiui.

Scanpix nuotr.

Septynios ligoninės visoje Jungtinėje Karalystėje įkurtos 2020-ųjų metų balandį, jos buvo skirtos tam, kad pandemijos piko metu šalies sveikatos apsaugos sistema išvengtų perkrovų ir nepasikartotų Italijos ar Ispanijos pavyzdžiai – šiose valstybėse pirmosios koronaviruso pandemijos metu vietų ligoninėse trūko.

Didžiausia iš laikinų JK ligoninių buvo įrengta Londono „ExCel“, parodų centras buvo 4000 vietų COVID-19 pacientams, kitos buvo kur kas mažesnės.

Tiesa, pusę milijardo svarų sterlingų kainavusios laikinos ligoninės buvo tuščios ne tik dėl pacientų skaičiaus, bet ir dėl NHS darbuotojų trūkumo – kitos gydymo įstaigos nepanoro išleisti savo specialistų dirbti kitur tuo metu, kai krūviai buvo itin dideli.

Pavyzdžiui, Londono „ExCel“ pirmosios pandemijos bangos metu buvo gydomi tik 54 ligoniai. Vėliau ji panaudota kitiems ligoniams, kad nuolat veikiančiose gydymo įstaigose nepritrūktų medikų ir vietų COVID-19 sergantiems žmonėms.

Kitų laikinų ligoninių (Birminghame, Harrogate, Manchesteryje, Exeteryje, Velse, Škotijoje) darbo intensyvumas taip pat buvo skirtingas.

Laikinų ligoninių uždarymas – dar vienas ženklas, kad blogiausia koronaviruso pandemijos stadija – jau praeityje.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/koronavirusas/uzdaromos-pandemijai-skirtos-ligonines

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų