Pereiti į pagrindinį turinį

Jungtinių Valstijų laukia saulėlydis

2008-11-22 09:00

JAV ekonominė ir politinė įtaka per artimiausius du dešimtmečius dar labiau sumažės, pasaulinis atšilimas bus naudingas Rusijai, o kažkurią Europos šalį gali užvaldyti organizuotas nusikalstamumas. Tokias liūdnas prognozes ketvirtadienį pateikė JAV žvalgyba.

Nacionalinės žvalgybos tarybos analizėje "Pasaulinės tendencijos 2025" taip pat teigiama, kad dabartinė finansinė krizė yra tik pirma pasaulio ekonomikos pertvarkų fazė.

Konflikto tikimybė po dviejų dešimtmečių bus didesnė nei dabar, nes pasaulio gyventojai varžysis dėl mažėjančių ir nenuolatinių maisto, vandens bei energijos išteklių.

JAV galia pasaulyje tikriausiai sumažės, nes dėl vidaus bėdų Jungtinėms Valstijoms teks mažiau išteklių skirti užsienio ir pasaulio problemoms spręsti.
Pranešime teigiama, kad pasaulinis atšilimas pailgins vegetacijos periodą Rusijoje ir Kanadoje, be to, joms bus lengviau pasiekti šiaurinius naftos telkinius, visa tai sustiprins jų ekonomiką.

Tačiau Rusijos potencialą tapti viena galingiausių pasaulio valstybių gali temdyti vėluojančios investicijos į jos energetikos sektorių, nusikalstamumas bei valdžios korupcija.

Analitikai taip pat perspėja, kad toks kaip Rusijoje organizuotas nusikalstamumas gali įsivyrauti kurioje nors Rytų ar Vidurio Europos šalyje, tačiau kokia šalis tai galėtų būti, vertinime nenurodyta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų