Pereiti į pagrindinį turinį

K. Harris kandidatu į viceprezidentus pasirinko Minesotos gubernatorių T. Walzą

2024-08-06 16:16
Rūta Androšiūnaitė, BNS

JAV demokratų kandidatė į prezidentus Kamala Harris savo kandidatu į viceprezidentus pasirinko Minesotos gubernatorių Timą Walzą, antradienį pranešė televizija CNN, remdamasi šaltiniais.

Oficialaus pranešimo tikimasi vėliau antradienį, o po to K. Harris su savo kandidatu į viceprezidentus turėtų pasirodyti mitinge Filadelfijoje.

Pastarosiomis dienomis kalbėta apie potencialių kandidatų trejetą: Pensilvanijos gubernatorių Joshą Shapiro, Arizonos senatorių Marką Kelly ir Minesotos gubernatorių T. Walzą.

K. Harris kandidato į viceprezidentus pasirinkimas žymi dar vieną svarbų tašką įtemptomis rinkimų kampanijos savaitėmis, iš kovos pasitraukus dabartiniam JAV prezidentui demokratui Joe Bidenui.

59-erių K. Harris yra pirmoji juodaodė moteris ir Pietų Azijos kilmės politikė, užsitikrinusi Demokratų partijos nominaciją.

60 metų T. Walzas yra vienos Vidurio Vakarų valstijų gubernatorius, kariuomenės veteranas ir edukatorius, padėjęs įgyvendinti ambicingą demokratų darbotvarkę Minesotoje, įskaitant teisės į abortą apsaugą ir pagalbą šeimoms.

T. Walzas prisijungia prie K. Harris vienu audringiausių šiuolaikinės Amerikos politikos laikotarpių, žadančiu nenuspėjamą kampaniją.

Tuo metu respublikonai susibūrė aplink savo kandidatą eksprezidentą Donaldą Trumpą, ypač po pasikėsinimo jį nužudyti liepą. D. Trumpas savo kandidatu į viceprezidentus pasirinko JAV senatorių J. D. Vance'ą.

T. Walzas tvirtai viešumoje palaikė ir gynė K. Harris, įsitraukusią į kampaniją prieš D. Trumpą ir J. D. Vance'ą. Praėjusį mėnesį duodamas interviu respublikonus jis pavadino „tiesiog keistais“.

JAV prezidento rinkimai įvyks lapkričio 5 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų