K. Harris rinkimų kampanija skelbia, kad per savaitę surinko 200 mln. JAV dolerių

  • Teksto dydis:

Nuo tada, kai viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) tapo potencialia Demokratų partijos kandidate į prezidentus, jos kampanija per savaitę surinko 200 mln. JAV dolerių (apie 184 mln. eurų).

Sekmadienį K. Harris kampanija pranešė, kad didžioji dalis aukų – 66 proc. – gauta iškart po JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pareiškimo, kad jis nesieks būti perrinktas, ir oficialiai parėmė viceprezidentės kandidatūrą.

Skelbiama, kad padėti K. Harris kampanijai užsiregistravo daugiau nei 170 tūkst. savanorių.

„Viceprezidentės Harris palaikymas ir energija yra tikri, kaip ir šios lenktynės: šie rinkimai bus labai apylygūs ir juos lems nedidelis skaičius rinkėjų vos keliose valstijose“, – nurodė jos kampanijos komunikacijos direktorius Michaelas Tyleris (Maiklas Taileris).

Priduriama, kad šeštadienį Pitsfilde, Masačusetso valstijoje, K. Harris surengė lėšų rinkimo akciją, kurios metu buvo surinkta apie 1,4 mln. dolerių (1,29 mln. eurų).

Naujienų agentūros AP atliktos apklausos duomenimis, K. Harris jau užsitikrino daugumos demokratų, kurie dalyvaus rugpjūčio 19 dieną Čikagoje vykstančiame partijos nacionaliniame suvažiavime, palaikymą.

Demokratų nacionalinis komitetas tikisi iki rugpjūčio 7 dienos surengti virtualų kandidatų balsavimą, kurio metu K. Harris ir dar neįvardytas pretendentas į viceprezidentus taptų oficialiais partijos kandidatais.

J. Bidenas parėmė K. Harris praėjus valandai po to, kai liepos 13 dieną paskelbė apie savo sprendimą nutraukti kampaniją, sustiprėjus nerimui dėl 81-erų prezidento galimybių nugalėti D. Trumpą.

Buvusi JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi), Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris), Atstovų Rūmų demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas (Hakimas Džefrisas), Atstovų Rūmų narys iš Pietų Karolinos Jamesas Clyburnas (Džeimsas Klaibernas), buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton (Hilari Klinton) paramą K. Harris pareiškė per kelias dienas po J. Bideno pareiškimo apie pasitraukimą.

Penktadienį buvęs JAV prezidentas  Barackas Obama (Barakas Obama) ir jo žmona Michelle (Mišel) taip pat paskelbė remiantys K. Harris kandidatūrą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

200mln susirinko

200mln susirinko portretas
ir nafik tas prezidentavimas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių