K. Harris teigia, kad nedalyvautų taikos derybose su V. Putinu, jei jose nebūtų Ukrainos

  • Teksto dydis:

Demokratų kandidatė į Baltuosius rūmus Kamala Harris (Kamala Haris) pirmadienį transliuotame interviu pareiškė, kad jei būtų išrinkta prezidente, ji nesusitiktų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu taikos derybose, jei nebūtų atstovaujama Ukrainai.

„Ne dvišaliu pagrindu be Ukrainos, ne. Ukraina turi turėti teisę spręsti dėl Ukrainos ateities“, – televizijos CBS laidai „60 Minutes“ sakė JAV viceprezidentė, paklausta, ar susitiktų su V. Putinu ir derėtųsi dėl daugiau nei dvejus metus trunkančio karo Ukrainoje užbaigimo.

Anksčiau JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija atmetė bet kokią derybų su V. Putinu galimybę.

Interviu metu K. Harris taip pat kritikavo respublikonų kandidatą į prezidentus Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) dėl jo politikos Ukrainos atžvilgiu. Pasak viceprezidentės, ši politika – tai pasidavimas 2022 metų vasario mėnesį Rusijos pradėtai plataus masto invazijai į Ukrainą.

Anksčiau D. Trumpas ne kartą kritikavo didžiulę Vašingtono karinę ir finansinę pagalbą Ukrainai ir tvirtino, kad jei taptų prezidentu, greitai pasiektų taikos susitarimą su V. Putinu.

„Jei Donaldas Trumpas būtų prezidentas, Putinas dabar sėdėtų Kyjive. Jis kalba apie tai, kad „O, jis gali tai užbaigti jau pačią pirmą dieną“. Žinote, kas tai yra? Tai apie pasidavimą“, – nurodė K. Harris.

Tuo tarpu ukrainiečiai baiminasi, kad D. Trumpo pasiūlymas reikštų, jog Kyjivas bus priverstas atiduoti Rusijai nuo invazijos pradžios užgrobtas teritorijas Rytų Ukrainoje.

K. Harris pridūrė, kad jei bus išrinkta prezidente, ji taip pat stengsis išspręsti Ukrainos stojimo į NATO klausimą.


Šiame straipsnyje: Kamala Harristaikos deryboskaras UkrainojeVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių