Per kadenciją JAV prezidento poste smarkiai sumažėjo D. Trumpo turtai

Donaldo Trumpo turtai per kadenciją Jungtinių Valstijų prezidento poste sumažėjo maždaug 700 mln. dolerių iki 2,3 mlrd. dolerių, remdamasi turtingiausių pasaulio žmonių indeksu „Bloomberg Billionaires Index“, skelbia BBC.

D. Trumpo turtams smarkų smūgį sudavė koronaviruso pandemija – jo biurų pastatai, viešbučiai ir laisvalaikio kurortai prarado pajamų ir sumažėjo jų vertė. Taip pat pranešama apie sumažėjusią jo lėktuvų parko ir golfo aikštynų vertę.

„Bloomberg“ išanalizavo finansinius ir kitokius dokumentus iš 2016 m. gegužės ir 2021 m. sausio, siekdamas įvertinti D. Trumpo turtus prieš kadenciją JAV prezidento poste ir jai pasibaigus.

D. Trumpo komercinis nekilnojamasis turtas sudaro maždaug du trečdalius visų jo turtų. Jam visiškai ar iš dalies priklausančių biurų pastatų vertė smarkiai nusmuko, daugybei žmonių dėl pandemijos perėjus prie nuotolinio darbo.

Portalas „Bloomberg“, kuris skelbia finansines naujienas ir duomenis, skaičiuoja, kad bendra D. Trumpo komercinio nekilnojamojo turto vertė nusmuko 26 proc.

Buvęs JAV prezidentas taip pat valdo ar yra suteikęs savo vardą dar bent keliolikai viešbučių ir restoranų bei 19 golfo aikštynų.

Nors golfas pandemijos metu išpopuliarėjo kaip sportas, kuriuo galima užsiimti laikantis saugaus atstumo, dokumentai rodo, kad du D. Trumpo valdomi golfo aikštynai Škotijoje nuolatos prarado pinigus.

Po sausį įvykusio JAV Kapitolijaus šturmo šalies Profesionalių golfo žaidėjų asociacija (PGA) nutraukė sutartį 2022 m. surengti savo čempionato turnyrą D. Trumpo Naujojo Džersio golfo aikštyne, teigdama, kad tai pakenktų grupės reputacijai.

D. Trumpo kadencijos JAV prezidento poste metu jo finansai nuolatos būdavo dėmesio centre. Buvęs lyderis savo ruožtu vis atsisakydavo paviešinti informaciją apie sumokėtus mokesčius.

Praeitą mėnesį Aukščiausiasis teismas nurodė D. Trumpui perduoti savo mokesčių deklaracijas ir kitus finansinius dokumentus Niujorko prokurorams.

2018 m. buvo pradėtas tyrimas dėl D. Trumpo organizacijos vaidmens sumokant išmokas dviem moterims prieš 2016 m. prezidento rinkimus, kurios teigė užmezgusios romanus su D. Trumpu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Tikrai keista. Mūsiškių, pabuvusių bet kokiame valdiškame poste, turtai gerokai paauga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių