Pereiti į pagrindinį turinį

Kalifornija tebedega

2008-11-20 09:00
Kalifornija tebedega
Kalifornija tebedega / AFP nuotr. Nelaimė: dėl gaisrų Kalifornijoje savo namus buvo priversti palikti dešimtys tūkstančių žmonių.

Pietinė JAV valstija Kalifornija tebeskendi dūmuose. Miškų gaisrus, kaip paaiškėjo, sukėlė neatsargus jaunuolių elgesys.

Stichinės nelaimės zona antradienį paskelbtoje Kalifornijoje miškų gaisrai prasidėjo lapkričio 13 d. Pirmą gaisrą, kaip teigia valstijos pareigūnai, sukėlė koledžo studentai. Jų sukurtas laužas ne tik nuniokojo mišką, bet ir paliko be namų šimtus žmonių. Santa Barbaros apylinkėse sudegė 210 namų, tarp jų milijonus JAV dolerių kainuojančios vilos. "Regis, šis gaisras kilo dėl neatsargumo, o ne dėl nusikalstamų paskatų", – nurodė vietos šerifas Billas Brownas. Pasak jo, įtariamiesiems kaltinimai nepateikti, tačiau apygardos prokuroras šią bylą ištirs.

Santa Barbaros apygardoje išdegė apie 800 ha plotas. Bėgdama iš vieno užsiliepsnojusio pastato smarkiai apdegė sutuoktinių pora. Pasak B.Browno, naktį jaunuoliai paliko rusenantį laužą, nuo kurio po 13–14 valandų įsiplieskė gaisras.
Gaisras Santa Barbaroje buvo pirmas iš trijų praeitą savaitę Kalifornijos pietuose kilusių didelių gaisrų, kurie iš viso sunaikino arba apgadino apie 1000 namų ir apėmė daugiau nei 168 kv. km.

Kalifornijai kovojant su šia nelaimė policija areštavo jaunuolį, kuris įtariamas šią vasarą tyčia sukėlęs valstijoje miškų gaisrą. Anuomet Santa Barbaros apylinkėse sudegė 40 tūkst. kv. m miškų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų