Pereiti į pagrindinį turinį

Kaltas dėl visko

2009-03-19 09:00
Kaltas dėl visko
Kaltas dėl visko / "Reuters" nuotr. Byla: J.Fritlzo teismas yra pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre.

Josefas Fritzlas tikriausiai neišsisuks nuo kalėjimo iki gyvos galvos. Vakar jis sutiko su visais prokurorų jam pateiktais kaltinimais.

Sugėdijo dukters liudijimas

Netikėtas posūkis maniako, kuris 24 metus rūsyje kalino ir žagino dukterį, byloje. Trečią teismo dieną jis smarkiai pakeitė savo pareiškimą dėl kaltinimų ir pripažino savo kaltę ne tik dėl prievartavimo, kraujomaišos ir neteisėto įkalinimo, bet ir dėl žmogžudystės bei pavergimo. Savo pareiškimą jis paskelbė, kai dukters Elisabeth liudijimas buvo įrašytas į vaizdajuostę ir peržiūrėtas teisme.

"Esu kaltas dėl visų nusikaltimų, kuriais buvau apkaltintas", – teismui sakė 73 metų atsakovas. Teisėjui paklausus, kas privertė jį pakeisti kaltinamojo pareiškimą, vyras atsakė: "Į vaizdajuostę įrašytas mano dukters liudijimas." J.Fritzlas taip pat pridūrė, jog atsiprašo už tai, ką padarė.

Naudojosi kaip žaislu

Anksčiau J.Fritzlas, kuris vykstant teismo procesui yra stebimas, kad nenusižudytų, neigė sunkiausius kaltinimus žmogžudyste ir pavergimu. Anot prokurorų, jis leido numirti vienam iš septynių vaikų, kuriuos nuo jo pagimdė dukra. J.Fritzlas teigė, kad kūdikis gimė negyvas ir jis kūnelį sudegino.

Vykstant teismo procesui prisiekusieji taip pat išgirdo, kad J.Fritzlas 24 metus naudojosi savo dukra kaip žaislu ir kalino ją ankštame rūsyje, kuriame nebuvo karšto vandens, langų ir šildymo. "Nuvykau ten du kartus, ten baisi atmosfera. Drėgna, apipeliję, priplėkę", – sakė kaltintoja Christiane Burkheiser.

Uždarys psichiatrijos ligoninėje?

Savo kaltę pripažinęs J.Fritzlas, kai kurių specialistų nuomone, turėtų būti uždarytas psichiatrijos įstaigoje. "Vis dar yra didelis pavojus, kad jis vėl nusikals, jei nebus gydomas, – teismui sakė psichiatrė Adelheid Kastner. – Būtina, kad jis toliau būtų gydomas, kol nebebus laikomas pavojingu. Taigi yra sąlygos laikyti jį psichiatrijos įstaigoje."

Prieš teismo procesą A.Kastner savo 130 puslapių ataskaitoje padarė išvadą, kad J.Fritzlas turi rimtų asmenybės problemų, bet yra pakaltinamas dėl savo nusikaltimų. Kaltintojai mano, kad J.Fritzlas jam paskirtą bausmę atliktų įstaigoje protiškai nesveikiems nusikaltėliams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų