Kanada naujomis sankcijomis nusitaikė į Maskvos patriarchą Kirilą

Kanada penktadienį paskelbė daugiau sankcijų Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą, nukreiptų prieš Maskvos patriarchą Kirilą ir kitus asmenis bei subjektus, kurie, pasak Otavos, skleidžia dezinformaciją.

Šį žingsnį greitai pasmerkė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova, kuri pareiškė, kad „sankcijas patriarchui gali įvesti tik satanistai“.

Praėjusį mėnesį Jungtinė Karalystė taip pat pritaikė sankcijas 75 metų dvasininkui. Kiek anksčiau Europos Sąjunga, Vengrijai paprieštaravus, išbraukė jį iš savo sankcijų sąrašo.

Patriarchas yra uolus Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkas ir remia jo karą Ukrainoje.

Kanados užsienio reikalų ministrė Melanie Joly (Melani Žoli) apie naująsias sankcijas paskelbė dalyvaudama Balyje vykstančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) užsienio reikalų ministrų susitikime, kuriame Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas išėjo iš derybų dėl Vakarų šalių kritikos Kremliui.

Pareiškime teigiama, kad naujasis Kanados sankcijų paketas nukreiptas į 29 asmenis, kaltinamus esant „valstybės remiamos dezinformacijos ir propagandos agentais“, ir 15 Rusijos vyriausybės kontroliuojamų subjektų, „dalyvaujančių dezinformacijos veikloje“.

Į sąrašą įtrauktas ir Armenas Gasparianas, Kremliaus kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės RT, kurios transliacijas Kanada uždraudė kovo mėnesį, tarptautinio skyriaus vadovas.

„Rusijos propagandos mašina turi atsakyti už savo melą... Šiandien aiškiai sakome tiems, kurie prekiauja apgaule: jūs būsite patraukti atsakomybėn“, – sakė M. Joly.

Kanada nuo vasario 24 dienos, kai prasidėjo Maskvos puolimas Ukrainoje, pritaikė sankcijas daugiau nei 1 150 asmenų ir subjektų Rusijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> cha

> cha portretas
Durnyne vel interneta ijunge?

Cha

Cha portretas
Kad taip būtų smerkę žudynes Irake, Afganistane, Libijoj, Serbijoj, Vietname. ...kažkaip nesigirdejo tų smerkėjų. Dabar staiga pragydo kaip gaidžiai.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Kazin kiek sitas setono garbintojas yra sedejes uz nusikaltimus? Kaip ten jo pravarde, “japoncikas”?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių