Kanados premjero žmona pasveiko po koronaviruso infekcijos

Kanados premjero Justino Trudeau (Džastino Triudo) žmona šeštadienį pranešė pasveikusi po naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo COVID-19.

„Jaučiuosi daug geriau“, – sakoma socialiniuose tinkluose paskelbtuose paskelbtame Sophie Gregoire Trudeau (Sofi Greguar Triudo) pranešime. Ji nurodė, kad pasveikimo faktą patvirtino jos gydytojas Otavoje.

J. Trudeau biuras kovo 12-ąją pranešė, kad premjero sutuoktinei buvo patvirtinta koronaviruso infekcija, kai ji sunegalavo grįžusi po kelionės į Londoną.

Premjeras ir jo šeima nuo to laiko izoliavosi namuose. Pačiam vyriausybės vadovui ir trims jo vaikams jokie simptomai nepasireiškė.

Justinas Trudeau savaitines spaudos konferencijas rengdavo prie savo rezidencijos. Anksčiau šeštadienį premjeras sakė, kad jis ir jo žmona jaučiasi gerai.

„Kuo nuoširdžiausiai noriu padėkoti kiekvienam, kas susisiekė su manimi, kad perduotų savo linkėjimus pasveikti. Ir visiems šiuo metu kenčiančiems siunčiu visą savo meilę“, – rašė Sophie.

Premjeras šeštadienį užsiminė, kad toliau dirbs iš namų, kad būtų pavyzdys kanadiečiams, kurių prašoma pasilikti namuose.

Tuo metu daugiausiai gyventojų turinti Ontarijo provincija šeštadienį paskelbė uždraudžianti daugiau kaip penkių žmonių susirinkimus. Šis iškart įsigaliojęs nurodymas pakeitė ankstesnį, draudusį daugiau kaip 50 žmonių susirinkimus. Vis tik naujasis draudimas netaikomas namų ūkiams, kuriuose gyvena penki ar daugiau žmonių, o laidotuvėse vienu metu galės dalyvauti iki 10 žmonių.

Ontarijo vyriausybės vadovas Dougas Fordas (Dagas Fordas) sakė, kad siekiant sustabdyti viruso plitimą reikalingos nepaprastosios priemonės, kad būtų užtikrintas fizinės distancijos laikymasis. Provincija jau uždarė visus nebūtinus paslaugų teikėjus.

Kanadoje iki šiol patvirtinta daugiau kaip 5,6 tūkst. COVID-19 atvejų, o 61 pacientas mirė. Apie 445 užsikrėtę žmonės pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių