Kandidatai į Didžiosios Britanijos premjero postą: žarsto naujus pažadus

Dėl Konservatorių partijos vadovo pozicijos besivaržantys Borisas Johnsonas ir Jeremis Huntas ketvirtadienį pristatė planus dėl imigracijos ir švietimo po „Brexit“, skelbė BBC.

Favoritas B. Johnsonas, jei taps naujuoju Didžiosios Britanijos ministru pirmininku, pažadėjo įtvirtinti taškų sistema paremtą imigracijos politiką. B. Johnsonas nurodė, kad tokia sistema puikiai veikia Australijoje.

Pagal taškų sistemą, šalis turėtų įsileisti tuos imigrantus, kurie atitinka profesinius ir kalbinius reikalavimus. Kandidatas pabrėžė, kad tokiu atveju Didžioji Britanija būtų daug atviresnė aukštos kvalifikacijos imigrantams, pavyzdžiui mokslininkams. „Vis dėlto, jei jau išeiname iš Europos Sąjungos, visuomenei turime pažadėti, kad kontroliuosime nekvalifikuotų imigrantų skaičių. Turime būti griežtesni tiems, kurie paniekina mūsų svetingumą, – sakė B. Johnsonas. – Kitos šalys, kaip, pavyzdžiui, Australija, turi geras migracijos politikos sistemas, mes to taip pat galėtume pasimokyti.“

Trečiadienio vakaro transliacijoje B. Johnsonas sakė, kad bus atviras imigracijai, atviras talentams, vis dėlto valstybė turėtų kontroliuoti migrantų kiekį.

Norėčiau, kad vis daugiau žmonių pasitikėtų savo jėgomis ir imtųsi verslo ir kad pavyktų Didžiąją Britaniją vėl padaryti klestinčia šalimi.

B. Johnsonas pabrėžė, kad, jo nuomone, būsimi Didžiosios Britanijos imigrantai atvykdami jau turėtų turėti darbo pasiūlymą, gerai kalbėti anglų kalba, o bet kokia imigracijos sistema turėtų būti palanki Didžiojoje Britanijoje gyvenantiems žmonėms ir vykdoma sąžiningai.

Jis taip pat pažadėjo saugoti daugiau nei 3 milijonų Europos Sąjungos piliečių, šiuo metu gyvenančių Didžiojoje Britanijoje teises – net jeigu šalis spalio 31 dieną paliktų bloką be „Brexit“ susitarimo.

Kandidato varžovas, užsienio reikalų sekretorius Jeremis Huntas pažadėjo naujus verslus kuriantiems ir žmones efektyviai įdarbinantiems verslininkams nurašyti mokesčių už mokslą skolas. J. Hunto teigimu, visi, sukūrę naują įmonę, kuri įdarbina daugiau nei 10 darbuotojų per metus, bus atleisti nuo mokesčių universitetui skolų.

„Jei pasiryžome išstoti iš ES ir pakeisti ekonominę sistemą, turime visapusiškai remti jaunus verslininkus, kad šie nebijotų kurti darbo vietų, – pabrėžė J. Huntas. – Norėčiau, kad vis daugiau žmonių pasitikėtų savo jėgomis ir imtųsi verslo ir kad pavyktų Didžiąją Britaniją vėl padaryti klestinčia šalimi.“ 

Nugalėjęs kandidatas bus paskelbtas liepos 24 dieną, jis taps torių vadovu ir perims ministro pirmininko postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių