Karalienė Elizabeth II gali praleisti parlamento sesijos atidarymą

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) vos trečią kartą per 70 savo valdymo metų gali praleisti tradicinę parlamento sesijos atidarymo ceremoniją, vyriausybei ketvirtadienį nusprendus, kad ji įvyks gegužės 10 dieną.

95 metų karalienė per šią iškilmingą ceremoniją tradiciškai pasako kalbą ir joje išdėsto vyriausybės įstatymų leidžiamąją programą.

Tačiau ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) biurui paskelbus būsimos ceremonijos datą, Bakingamo rūmai nurodė, kad karalienės „dalyvavimas bus patvirtintas atėjus laikui“.

Monarchės, kuriai kitą mėnesį sueis 96-eri, sveikata yra silpna nuo spalio, kai ji netikėtai turėjo praleisti naktį ligoninėje ir gydytojams nurodžius sumažino savo darbo krūvį.

Nuo to laiko karalienės darbotvarkę sudaro daugiausia susitikimai su užsienio diplomatais. Šį mėnesį ji nedalyvavo Sandraugos dienos pamaldose, nors jos turėjo tapti Elizabeth II sugrįžimu į svarbius viešus renginius.

Per septynis savo valdymo dešimtmečius karalienė visuomet, išskyrus du kartus, atidarydavo parlamento sesijas. Ceremoniją ji praleido 1959 ir 1963 metais, kai laukėsi princų Andrew (Endriaus) ir Edwardo (Edvardo).

Per ceremoniją, kurią stebi nerenkamų Lordų Rūmų nariai su šermuonėlių mantijomis ir renkami Bendruomenių Rūmų nariai, vyksta procesija, nešamos karališkosios regalijos, įskaitant Britų imperijos karūną.

Elizabeth II, kurią ankstesniais metais lydėdavo jos velionis vyras princas Philipas (Filipas) ar, pastaruoju metu, vyriausiasis sūnus ir sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas), į parlamentą atvyksta žirgų traukiama karieta.

Tačiau to gali nebebūti, nes karalienė skundėsi, kad jai jau sunku judėti, ir buvo pastebėta besinaudojanti lazdele. Britų žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad ji naudojasi vežimėliu.

Jei karalienė negalės dalyvauti parlamento sesijos atidaryme, ją tikriausiai pavaduos princas Charlesas.

Dauningo gatvė pranešė, kad kalboje bus išdėstyti vyriausybės „planai auginti mūsų ekonomiką, mažinti pragyvenimo kaštus, didinti saugumą mūsų gatvėse, atlikti dėl COVID-19 neatliktus darbus“.

Vieši renginiai, skirti karalienės valdymo platininiam jubiliejui, planuojami birželio 2–5 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Nera tarp gyvuju tos karalienes jau:D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių