Per kelias valandas į Italiją atvyko daugiau nei 1000 migrantų

Daugiau nei tūkstantis migrantų per kelias valandas atvyko į Italiją, o šimtai kitų, išgelbėtų humanitarinių laivų, laukė, kol juos priims uostas, sekmadienį pranešė nevyriausybinės organizacijos ir valdžios institucijos.

Nuo sausio 1 d. iki liepos 22 d. į Italiją jūra atvyko 34 tūkst. žmonių, per tą patį laikotarpį 2021 m. jų būta 25 500, o  2020 m. atvyko 10 900 migrantų, pranešė Italijos vidaus reikalų ministerija.

Daugiau nei 600 žmonių, mėginusių kirsti Viduržemio jūrą dreifuojančiu žvejybos laivu, šeštadienį išgelbėjo prekybos laivas ir pakrančių apsaugos tarnybos ties Kalabrija, pietiniame Italijos smaigalyje. Jie buvo išlaipinti keliuose Sicilijos uostuose. Pareigūnai taip pat rado penkių migrantų, mirusių kol kas nenustatytomis aplinkybėmis, kūnus.

Maždaug 522 žmonės iš Afganistano, Pakistano, Sudano, Etiopijos ir Somalio, be kitų, atvyko į Lampedūzos salą vėlyvomis šeštadienio valandomis 15 skirtingų laivų iš Tuniso ir Libijos. Italijos žiniasklaidos teigimu, salos priėmimo centras perpildytas. Naujienų agentūros „Ansa“ duomenimis, jame telpa 250–300 žmonių, o šiuo metu ten yra 1200 žmonių. 

Jūroje veikiančios nevyriausybinės organizacijos toliau paima šimtus Viduržemio jūroje nelaimės ištiktų migrantų. „SeaWatch“ pranešė, kad šeštadienį atliko keturias gelbėjimo operacijas. „SeaWatch3“ laive turime 428 žmones, įskaitant moteris ir vaikus, devintą mėnesį besilaukiančią moterį ir pacientą su stipriais nudegimais“, – sakoma organizacijos tviterio paskyroje.

Nevyriausybinei organizacijai „SOS Mediterranean“ priklausantis laivas „OceanViking“ pranešė išgelbėjęs 87 žmones, tarp jų buvo 57 nelydimi nepilnamečiai, įsprausti į „perpildytą pripučiamą valtį, nelaimės ištiktą tarptautiniuose vandenyse prie Libijos“.

Migracijos kelias, einantis Viduržemio jūros viduriu, yra pavojingiausias pasaulyje. Tarptautinė migracijos organizacija skaičiuoja, kad nuo metų pradžios žuvo ir dingo 990 žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hibridine Putino Ataka

Hibridine Putino Ataka portretas
Dabar matot kaip kvailai atrodo Lietuvos staugimas apie Migrantu atakas per Baltarusija:)

tos ,,nevyriausybiniu organizaciju ,,gaujos

tos  ,,nevyriausybiniu organizaciju ,,gaujos portretas
is ,,sos mediterranean,,, -tai yra uzdarbiaujantys perveziojantys migrantus kotrobandistu gauja --o Italiuksciai su Ispanais idiotai , tu emigeriu milijonai traukia jie juos priima pas save ,po to stugauja ant visos ES kad tai ,,,bendras reikalas,, ir visi turi pasidalint ir priimt sert , rengt ir maitint , tuos emigerius,....o patys reikalauja is ES milijardu ju islaikymuj ---manau jei prisieme , nesaugo savo sienu --lai ir laizosi su jais , neduot nei cento uzdaryt sienas su italija ,ispanija , albanija --ARBA ANT DIDELIO GREICIO ATEIS PIPIEC EURO KOLCHOZUJ

> anonimas

> anonimas portretas
Kur medinius rublius kisi? Vietoje tualetinio popieriaus naudoji? :)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių