Keturiolika Ispanijos naikintuvų sustiprins rytinį NATO flangą

  • Teksto dydis:

Ispanija šeštadienį pranešė, kad nusiųs 14 naikintuvų į Bulgariją ir Rumuniją, kad sustiprintų NATO rytinį flangą, Aljansui stiprinant atgrasymo pajėgumus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Šeši naikintuvai „Eurofighter“ ir 130 karių  nuo lapkričio vidurio iki gruodžio pradžios vyks į Bulgariją mokyti vietos pajėgų, sakoma Ispanijos gynybos ministerijos pranešime.

Pasak jos, aštuoni naikintuvai F18M ir 130 karinių oro pajėgų karių nuo gruodžio iki kitų metų kovo bus siunčiami į Rumuniją įgyvendinant NATO „reagavimo ir atgrasymo“ strategiją.

Nuo spalio 17 d. Rumunijoje taip pat dislokuotas ilgo nuotolio oro erdvės stebėjimo radaras, kuris gali likti šalyje iki 2023 m. birželio pabaigos, sakoma pareiškime.

Ispanija taip pat padidins savo oro pajėgų misijų, sudarančių „oro skydo“ dalį, skaičių. Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną Ispanija jau nusiuntė 12 naikintuvų į rytines NATO nares Bulgariją, Lietuvą ir Estiją.


Šiame straipsnyje: naikintuvaiIspanijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
??? kas 1 kelia gresme pasauliui ar tie kurie gina savo teritorija ar tie kuriem reik visos planetos ? ir kas jie ? man atrodo suprasit jei pasakysiu kuriems reikia /kazkieno/ pazadetos zemes kurios maza tai sionsatanystai ===

o šiaurinį NATO flangą "sustiprins"

o šiaurinį NATO  flangą "sustiprins" portretas
KONSERVŲ KGB-tų g a u b i c o s, jie ramiai miega abduję kgebisto OŽIO s m a r v e

Nemanau

Nemanau portretas
kad siunčia Ispanija. Siunčia grobikišku planų užvaldyt visą pasaulį korporaciju ir žydeiru statytiniai. Eilinams žmonėms visai dzin tas svetimas karas.NIEKAS NENORI ŽUDYTIS KARTU SU UKRAINIEČIAIS
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių