Pereiti į pagrindinį turinį

Keturšalės derybos dėl Ukrainos krizės gali prasidėti balandžio 17 dieną Vienoje

2014-04-09 15:19
BNS inf.
AFP nuotr.

Keturšalės derybos tarp JAV, ES, Rusijos ir Ukrainos diplomatų gali būti surengtos kitos savaitės ketvirtadienį Vienoje, kur būtų mėginama sušvelninti įtampą dėl bjauriausios per kelis dešimtmečius saugumo krizės, susijusios su Ukraina, sakė vienas ES diplomatų, kuris dar pažymėjo, kad „savaitė – ilgas laikas“.

Per šį susitikimą vyktų pirmosios tiesioginės Maskvos ir Kijevo derybos Rytų ir Vakarų priešpriešai spręsti.

ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton (Ketrin Ašton) biure antradienį buvo patvirtinta, kad ji planuoja susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu), Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu bei jo kolega iš Ukrainos Andrijumi Deščycią.

Jungtinės Valstijos, taip pat antradienį, pareiškė, kad iš planuojamų derybų mažai ko tikimasi.

„Turiu pasakyti, kad mes nededame didelių vilčių į šias derybas, bet mes tikime, kad yra labai svarbu laikyti diplomatines duris atviras, ir pamatysime, kas bus“, – sakė JAV valstybės sekretorė Europos reikalams Victoria Nuland (Viktorija Niuland).

Politinė sumaištis Ukrainoje kelia grėsmę, kad ši didžiulė valstybė prie ES rytinės sienos gali būti suskaidyta ir kad Vakarų santykiai su Maskva gali dar labiau pablogėti, o visa tai pataisyti prireiktų kelių dešimtmečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų