Kijevas iki spalio liko be karšto vandens

  • Teksto dydis:

Kijevo gyventojams teks pratintis prie šalto rytinio dušo, nes visame mieste pirmadienį iki spalio buvo nutrauktas karšto vandens tiekimas taupant dujas, kurių Ukraina nebegauna iš Rusijos.

„Visoms šiluminėms jėgainėms dujų tiekimas sustabdytas nuo rugpjūčio 4 dienos“, - nurodė privati įmonė „Kyivenergo“, atsakinga už šilumos tiekimą Ukrainos sostinėje, kurioje gyvena apie 3 mln. žmonių.

Kijevo meras, buvęs pasaulio bokso čempionas Vitalijus Klyčko praėjusią savaitę sakė, kad sostinė be karšto vandens bus iki spalio, nors paprastai kiekvieną vasarą jo tiekimas sustabdomas kelioms savaitėms.

Rusija nusprendė nutraukti dujų tiekimą Ukrainai birželio viduryje po aršaus ginčo dėl jų kainos, nors neabejojama, jog tai buvo Maskvos kerštas už prorusiško Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nušalinimą ir naujos šalies valdžios provakarietišką kursą.

„Esame priversti atsisakyti karšto vandens, kad sutaupytume dujų žiemai“, - sakė V.Klyčko, kuris buvo vienas iš protestų prieš V.Janukovyčių lyderių.

„Tikiuosi, miesto gyventojai bus supratingi“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Nieko baisaus,tegul atvazioja i Lietuva maudytis,jura tokia silta.

kremliaus kurantai

kremliaus kurantai portretas
tai gi yra neišmatuojami turgaus vagies janukovičiaus turtai. Juos galima panaudoti Ukrainai apsimokėti už dujas ar kitokį kurą. kiek pakentės ir galės dujas pirkti iš ES, Mes, kremliaus kurantai, leidžiame naudoti prisiplėštą janukovičiaus ir jo gaujos turtą būtiniausioms UKRAINOS reikmėms. O kiek dar yra užšaldytų lėšų vakaruose? Kažin, ką pagiedos ruskių oligarchai, bankai ir kitos institucijos, jei jų turtai bus mainomi į dujas Ukrainai? Būtina šią dilemą apsvarstyti. Tuomet pasibaigs grasinimai JAV, ES,įskaitant Lietuvą.

ruskiui KP

ruskiui KP portretas
tai ,akd isvoget jus ruskiai visa valstybe su janukovicium priesaki, ir dar ruski drysti ukrianiecius vagimis vadinti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių