Kijevas ragina JT siųsti taikdarių misiją į Ukrainą

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba trečiadienį atnaujino Kijevo prašymą pasiųsti į jo šalį Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją.

„Patvirtinu, kad Ukraina prieš kelerius metus pasiūlė dislokuoti pas save JT taikos palaikymo misiją. Iki šiol JT Saugumo Taryba nepriėmė reikiamų sprendimų“, – per JT Generalinės Asamblėjos posėdį sakė D. Kuleba.

Pasak jo, Ukraina siūlo derinti griežtą sankcijų politiką su atvirų diplomatinių kanalų išlaikymu, siekiant įtikinti Rusiją „sumažinti eskalaciją ir teikti pirmenybę diplomatijai“.

„Raginame valstybes nares išnaudoti visas turimas priemones Ukrainai apsaugoti ir Rusijai atgrasyti. Būsime dėkingi už bet kokius veiksmus, kurių galite imtis. Esame dėkingi už veiksmus, kurių jau ėmėsi mūsų partneriai. Tikimės, kad tarptautinė bendruomenė padarys viską, ką gali, kad užgesintų gaisrą Europos širdyje“, – kalbėjo D. Kuleba.

„Raginame visas valstybes ir tarptautines organizacijas nepripažinti pasikeitusio tam tikrų Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių teritorijų statuso ir susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie galėtų būti suprantami kaip tokio pasikeitusio statuso pripažinimas“, – sakė ministras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių