Kijevas: Ukraina išsiunčia vieną iš Rusijos ambasados patarėjų

Kijevas pirmadienį informavo Maskvą apie sprendimą paskelbti persona non grata vieną rusų diplomatą, atsakydama į Rusijos sprendimą išsiųsti ukrainiečių konsulą Sankt Peterburge.

„Jis turi palikti mūsų valstybės teritoriją per 72 valandas. Dabar taip pat sprendžiamas Ukrainos konsulo grįžimo iš Sankt Peterburgo klausimas“, – pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ukrainiečių užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka.

Išvakarėse Ukrainos užsienio reikalų viceministras Jevhenas Jeninas įvardijo diplomatą, kurį ruošiamasi išsiųsti iš šalies, reaguojant į Maskvos žingsnį.

„Tai yra vyresnysis diplomatas – vienas iš Rusijos Federacijos ambasados ​​Kijeve patarėjų. Yra konkretus asmuo. Jo pavardė yra Černikovas“, – televizijai „Ukraina 24“ sakė J. Jeninas.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) šeštadienį pranešė sulaikiusi ukrainiečių konsulą Oleksandrą Sosoniuką, apkaltinusi jį siekus gauti neskelbtinos informacijos iš teisėsaugos duomenų bazių.

J. Jeninas atmetė konsului mestus kaltinimus ir pavadino jo sulaikymą „provokacija“.

„Čia kalbama apie Rusijos specialiųjų tarnybų brutalią provokaciją aštrėjant bendrai padėčiai dėl Rusijos veiksmų, kaip stebime absoliučiai visose sąveikos su valstybe-agresore srityse“, – pridūrė viceministras.

Vėliau rusų URM pranešė, kad O. Sosoniukas privalo išvykti iš Rusijos per tris paras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių