Kijeve augant COVID-19 skaičiui įvedami nauji suvaržymai

Kijevo gyventojams nuo šio savaitgalio bus taikomi nauji apribojimai dėl koronaviruso, ketvirtadienį pranešė Ukrainos sostinės meras, šalyje prastėjant epidemiologinei padėčiai ir stringant skiepijimo kampanijai.

Valdžia ne vieną mėnesį priešinosi griežtų suvaržymų grąžinimui, nuogąstaudama, kad tokios priemonės galėtų suduoti smūgį ir šiaip šlubuojančiai ekonomikai vienoje skurdžiausių Europos šalių.

Pasenusią sveikatos apsaugos sistemą turinti Ukraina ketvirtadienį pranešė apie aukščiausią naujų paros užsikrėtimo atvejų skaičių – daugiau kaip 15 000.

Kijeve užregistravus per 1 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, meras Vitalijus Klyčko pareiškė, kad padėtis tapo „grėsminga“, ir paskelbė naujus ribojimus, galiosiančius nuo kovo 20-osios iki balandžio 10 dienos.

Kaip vaizdo pranešime sakė V. Klyčko, sostinėje bus uždaryti kultūros centrai, žiūrovai nebus įleidžiami į stadionus, restoranams bus leidžiama ruošti tik maistą išsinešti, o dideliems prekybos centrams teks uždaryti savo duris.

Pasak mero, veiks tik maisto prekių parduotuvės ir vaistinės.

Darželiams bus leista neužsidaryti, tačiau mokyklos pereis prie nuotolinio ugdymo.

Anksčiau šį mėnesį Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis perspėjo, kad gali tekti įvesti naują visuotinį karantiną, šalyje išaugus sergamumo ir mirtingumo rodikliams.

Jis taip pat paragino regionus nustatyti griežtesnius apribojimus, siekiant sustabdyti ligos plitimą.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis daugelio kritikuojamas dėl tvarkymosi su epidemija. Kai kurie kritikai paaiškina neveiksmingą vyriausybės atsaką sistemine korupcija.

40 mln. gyventojų turinti Ukraina iki šiol gavo tik 500 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pirmąsias tris savaites nuo imunizavimo kampanijos pradžios pirmąja doze buvo paskiepyti apie 82 tūkst. žmonių.

Ukrainoje nuo pandemijos pradžios nustatyta daugiau nei 1,5 mln. COVID-19 atvejų, per 29 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau be eiles

Jau be eiles portretas
pirmadienį eis vakcinuotis su AstroZeneka ....... skuba , kol KIjevo kotletu užkratas nesuveike

nnn

nnn portretas
O Nauseda nuvaziavo tenai gyditi? Ar atvazti i Lietuva ukrainietiskos atmainos COVID 19?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių