Kijevo ekstremalas Mustang Wanted šokiravo rusus

Rusijos Sankt Peterburgo mieste prieš kelias ukrainiečių ekstremalas, pravarde Mustang Wanted, su uždegtu fakelu užlipo ant aukščiausios pakelto Troickio tilto dalies. Prasidėjo ekstremalo gaudynės, tačiau šis nušoko į vandenį ir pabėgo motociklu.

Norėdami pagauti kijevietį rusai buvo priversti sustabdyti tilto navigaciją, tačiau nuo besileidžiančio tilto Mustang Wanted nušoko į vandenį, palikęs drabužius ir avalynę ir sėdęs ant motociklo, pabėgo.

Šis ekstremalus įvykis nutiko naktį gegužės 5-os į 6-ąją. Apie 2 valandą nakties Mustang Wanted, apie kurį Ekstremalas.lt rašė nekart, su degančiu fakelu užlipo ant vienos pakelto Troickio tilto dalies.

Ekstremalas be jokių apsaugų sėdėjo dideliame aukštyje ir mojavo fakelu. Maža to, po to jis nušoko į Nevos upę, kur tuo metu buvo vanduo tebuvo apie 7 laipsnius šilumos.

Kijevietis pasislėpęs už tilto turėklų kantriai laukė. Prie tilto krašto jis pasirodė, kai Troickio tiltas buvo pakeltas, praėjus valandai. Ten ir uždegė fakelą.

Policija ir civilių žmonių drabužiais apsirengę žmonės ėmė gaudyti ekstremalą, kuris nusimetė drabužius ir iššoko į Nevos upę. Nuplaukus keliasdešimt metrų jo laukė motociklas ir ekstremalas ne šiltą gegužės naktį pabėgo nuo savo persekiotojų.

„Taip įvyko, kad praradau drabužius arba jie plaukioja Nevoje. Kas galėtų man rasti 42 dydžio avalynę?“ - vėliau socialiniame tinklapyje rašė Mustang Wanted.

Trocikio tiltas, kelis kartus keistes pavadinimus, atidarytas 1803 metais, jo ilgis 582, plotis 23,6 metro. Pagrindinsi tarpatramis - 96.4 metro.

Beje, dar prieš šį įvykį, kaip skelbia „tankizt.livejournal.com“, ekstremalas spėjo laipioti Sankt Peterburgo tiltais ir pastatais.

Nekart Ukrainos milicijos pareigūnų už nelegalius savo žygius ant dangoraižių ir kitų aukštų objektų stogų sulaikytas, ukrainiečių, amerikiečių, britų, serbų ir kitų šalių spaudos bei interneto svetainių aprašytas Mustang Wanted slepia savo tapatybę.

„Vadinuosi visaip. Kartais Pavelu, dabar - Grigorijumi“, - yra sakęs Mustang Wanted.

Šokiruojančių žygių fotografijomis ir vaizdo klipais, įkeltais į „YouTube“ svetainę, pagarsėjęs, kai kurių bepročiu vadinamas ukrainietis teigia, kad jis nėra tik „ruferis“ (pagal anglišką žodį „stogas“ - red. past.).

Jis save įvardija kaip parkūro, laisvojo bėgimo ir kitų ekstremalių sporto šakų atstovą.

Kijevietis laipioja be apsaugų ant 100 m dydžio krano, atlieka prisitraukimus 150 m aukštyje ant surūdijusio vamzdžio, kabo žemyn galva, užsikabinęs kojomis už beveik 100 m aukštyje stūksančio tilto krašto, vaikšto dešimčių ir net šimtų metrų aukščio pastatų kraštais.

Jis kabo trimis pirštais užsikabinęs už 260 m aukščio dangoraižio krašto.

„Kartais jaučiuosi tarsi robotas, lyg nieko nejausčiau“, - prisipažįsta Mustang Wanted.

Vis dėlto jis prisipažino universitete mokęsis filosofijos. Nors tai, pabrėžia, atsitiktinumas, kaip daugelis dalykų gyvenime.

Kijeviečio sąskaitoje - jau šimtai įvairiausių objektų, kurių aukščiausi - iki 260, 300 m. Pirmą kartą svaiginančiame aukštyje jis laipioti pradėjo prieš ketverius metus.

Ar jam trūksta adrenalino, o gal pinigų? Gal kas nors moka už jo laipiojimus?

„Nėra čia jokio adrenalino ir pinigų niekas man nemoka. O gal pakviesite palaipioti į Lietuvą?“ - portalui „kaunodiena.lt“ sakė jau keliolika tūkstančių gerbėjų socialiniame tinklapyje „Facebook“ turintis Pavel Wanted.

- Vis dėlto kas yra baimė - nežinau. Kai darau tai, ką darau, - nebijau. Baisu tik prieš pat lipant."

Kas tuomet jam baisu gyvenime? Daug kas: „Kad ir mūsų prezidentas Viktoras (V.Janukovičius - red. past.). Bijau ir kvailų klausimų.“

Jis sulaukė pasiūlymo keliauti į Malaiziją ir užsikarti ant garsiųjų Kvala Lumpūro bokštų dvynių. Ar laipiodamas aukštybėse jis nori pasijusti kaip Dievas?

Mustand Wanted purto galvą: „Ne. Tiesiog ten jaučiuosi laisvesnis.“


Šiame straipsnyje: ekstremalasMustang Wanted

NAUJAUSI KOMENTARAI

jobklmn

jobklmn portretas
Rusijos Sankt Peterburgo mieste prieš kelias ukrainiečių ekstremalas, pravarde Mustang Wanted, Trocikio tiltas, kelis kartus keistes pavadinimus Gal žurnalistas galėtu paaiškint kas čia parašyta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių