Kim Jong Uno sesuo pasmerkė JT susitikimą dėl Šiaurės Korėjos paleisto sekimo palydovo

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) įtakingoji sesuo Kim Yo Jong  (Kim Jo Čen) papriekaištavo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai, kad ši surengė „labai neteisingą“ posėdį dėl neseniai Pchenjano paleisto žvalgybinio palydovo, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Naujoji atsiskyrėliškos šalies raketa „Chollima-1“ trečiadienį prarado stūmos jėgą ir su palydovu, kurį nešė, nukrito į jūrą, pranešė Pchenjanas ir pridūrė, kad kitas bandymas bus atliktas kuo greičiau.

Jungtinės Valstijos, Pietų Korėja ir Japonija pasmerkė šį paleidimą, teigdamos, kad juo buvo pažeistos Jungtinių Tautų rezoliucijos, draudžiančios Pchenjanui atlikti bet kokius bandymus naudojant balistinių raketų technologiją.

JT generalinio sekretoriaus pavaduotoja politikos ir taikos stiprinimo reikalams Rosemary DiCarlo (Rouzmari DiKarlo) penktadienį priekaištavo Saugumo Tarybai dėl „vienybės ir veiksmų trūkumo“ dėl Šiaurės Korėjos bandymų.

Kim Yo Jong sakė, kad JT susitikimas dar kartą priminė, jog Saugumo Taryba veikia kaip „gangsteriško“ Vašingtono politinis priedėlis.

„Man labai nemalonu, kad JT Saugumo Taryba taip dažnai ragina KLDR naudotis savo, kaip suverenios valstybės, teisėmis JAV prašymu“, – sakė ji pareiškime, kurį perdavė Korėjos centrinė naujienų agentūra ir kuriame Šiaurės Korėja vadinama oficialiu pavadinimu – Korėjos Liaudies Demokratine Respublika.

„(Aš) griežtai smerkiu ir atmetu tai kaip nesąžiningiausią ir šališkiausią kišimąsi į jos vidaus reikalus ir jos suvereniteto pažeidimą“, – pridūrė ji.

Ji pažadėjo tęsti žvalgybinių palydovų paleidimą, kurį Šiaurės Korėja anksčiau įvardijo kaip būtiną atsvarą didėjančiam JAV kariniam buvimui regione.

„KLDR ir toliau imsis aktyvių priemonių, kad pasinaudotų visomis teisėtomis suverenios valstybės teisėmis, įskaitant teisę į karinės žvalgybos palydovų paleidimą“, – sakė ji.

Analitikai teigia, kad tarpžemyninių balistinių raketų ir kosminių raketų paleidimo pajėgumų kūrimas technologiškai labai sutampa.

Jie taip pat įspėjo, kad, jei Šiaurės Korėjai pavyktų iškelti palydovą, jo stebėjimo galimybės taptų didele problema, nes Pchenjanas galėtų tiksliau taikytis į JAV ir Pietų Korėjos pajėgas.

Šiaurės Korėja, nepaisydama daugelį metų galiojančių baudžiamųjų sankcijų, toliau vykdo uždraustas branduolinę ir raketų programas, atliko virtinę uždraustų ginklų bandymų, įskaitant kelių tarpžemyninių balistinių raketų bandymus.

Praėjusiais metais Kim Jong Unas pareiškė, kad jo šalis yra negrįžtama branduolinė galybė, ir iš esmės nutraukė derybas dėl denuklearizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
čia tas pats kai politikai ima šnekėti apie šviesią ateitį,lauk bėdos

jei šalis pasivadino save

jei šalis pasivadino save portretas
"Liaudies" ir "demokratinė", tai tikrai joje nėra nieko liaudiško nei demokratiško.

Ryziai

Ryziai portretas
Gal ta kaliause galetu ko pavalgyti, nes greit perlus nuo lojimo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių