Kinija drastiškai mažina tarptautinių skrydžių skaičių

Kinijoje bus vykdoma gerokai mažiau tarptautinių skrydžių. Tokiu būdu siekiama mažinti ir įvežtinių koronaviruso atvejų Kinijoje skaičių, ketvirtadienį pranešė civilinės aviacijos vadovai.

Iš Kinijos į kitas šalis skrydžiai bus vykdomi tik viena kryptimi per savaitę, o tarptautinėms oro linijoms taip pat bus leista vykdyti skrydžius tik viena kryptimi.

Kinija jau dvi dienas iš eilės nepranešė apie nė vieną vietinį užsikrėtimo koronavirusu atvejį, tačiau įvežtinių užsikrėtimų kiekis jau perkopė 500. Dauguma šių atvejų – į namus sugrįžtantys užsienyje užsikrėtę kinai.

Civilinės aviacijos vadovybė taip pat nurodė, kad iš ir į Kiniją vykstančių keleivių skaičius neturėtų sudaryti daugiau nei 75 proc. visų lėktuve numatytų vietų. Pakeitimai įsigalios nuo kovo 29 d.

Praėjusią savaitę civilinės aviacijos vadovybė paskelbė, kad bus ribojamas lėktuvais į Kiniją iš kitų šalių atvykstančių keleivių skaičius, o į Pekiną turėję atskristi lėktuvai bus nukreipiami į kitus didžiuosius miestus. Šią savaitę numatyta įvykdyti iš viso 1 073 grįžtamuosius tarptautinius keleivinius skrydžius į Kiniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių