Kinija kaltina JAV provokuojant Lietuvą prieš Pekiną

Kinija pirmadienį apkaltino Jungtines Valstijas, kad jos provokuoja Lietuvą imtis nedraugiškų Pekino atžvilgiu žingsnių, tęsiantis ginčui dėl Taivaniečių atstovybės atidarymo Vilniuje.

Lietuva tapo naujausiu taikiniu, Kinijai stengiantis spausti bendroves ir užsienio vyriausybes laikytis oficialią Pekino liniją atitinkančios politikos Taivano, Tibeto ir kitų jautrių sričių atžvilgiu.

„Jungtinės Valstijos kurstė Lietuvos valdžią pažeidinėti „vienos Kinijos“ principą, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas (Vang Venbinas). – Jos rėmė, padėjo ir skatino juos [Lietuvą] žengti dar toliau klaidingu keliu, kad pasiektų savo politinių išskaičiavimų stabdyti Kiniją.“

Amerikos ir Lietuvos pareigūnai sako, kad Kinija užblokavo lietuviškų prekių importą, kai Taivano vyriausybei buvo leista atidaryti prekybos atstovybę, kurios pavadinime vartojamas Taivano vardas.

Praeitą savaitę kalbėdamasi telefonu su Europos Komisijos pirmininkės pavaduotoju Valdžiu Dombrovskiu JAV prekybos atstovė Katherine Tai (Kettrin Tai) „išreiškė Jungtinių Valstijų tvirtą palaikymą ES ir Lietuvai Kinijos Liaudies Respublikos (KLR) ekonominio spaudimo akivaizdoje“, sakoma amerikiečių pareigūnės biuro pranešime.

Pekinas nepripažįsta Taivano suvereniteto ir laiko salą savo maištinga teritorija bei žada kada nors ją susigrąžinti, prireikus – jėga.

Po Taivaniečių atstovybės atidarymo Kinija atsakydama apribojo diplomatinius ir ekonominius ryšius su Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie pidoraškas

Apie pidoraškas portretas
Vatnikams pidoraškoms visur jav isivelusi.

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
O Lietuva,tapo drakonu grumtyniu "pestininku".. ..niekam tikusi uzsienio politika,,trumparegyste. Tik nesubrendeliai gali taip neatsakingai zaisti Valstybes gerbuviu

Anonimas

Anonimas portretas
..o tau ka? blogai gyventi Nepriklausomoje valstybeje Lietuvoje? ,,pamirshkim cccr mishraine,,,tai lyg baisus sapnas [[su korupcija,begaliniais kyshiais ir galingomis nedatekliu !!! eilemis nuo eiliu duonos iki eiliu mandarinu ,ir eiliniu batu {{zinoma, ne vyzhzu-laptiu}. slogus komunistinio rytojaus vaizdai ..kai visi stumdomes eilese ziema-vasara.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių