Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijos URM: tarptautinė bendruomenė turi imtis veiksmų krizei Gazos Ruože užbaigti

2023-11-20 08:10
BNS inf.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang I) pirmadienį arabų ir musulmoniškų šalių diplomatų delegacijai pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė turi imtis skubių veiksmų, kad sustabdytų Gazos Ruože vykstančią humanitarinę katastrofą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

„Dirbkime kartu, kad kuo greičiau atvėsintume padėtį Gazoje ir atkurtume taiką Vidurio Rytuose“, – sakydamas įžanginę kalbą užsienio reikalų ministrams Pekine nurodė Wang Yi.

„Gazos Ruože vyksta humanitarinė katastrofa“, – nurodė jis diplomatams, tarp kurių buvo Palestiniečių savivaldos, Indonezijos, Egipto, Saudo Arabijos ir Jordanijos užsienio reikalų ministrai.

„Padėtis Gazos Ruože daro įtaką visoms pasaulio šalims, kvestionuoja žmogiškąjį gėrio ir blogio jausmą bei žmogiškumo esmę“, – pareiškė ministras.

„Tarptautinė bendruomenė turi imtis skubių veiksmų ir imtis veiksmingų priemonių, kad ši tragedija neišplistų“, – pridūrė Wang Yi.

Po „Hamas“ spalio 7-osios atakos, kai Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų, žydų valstybė pažadėjo sunaikinti Gazos Ruožą nuo 2007-ųjų valdančią organizaciją.

Dirbkime kartu, kad kuo greičiau atvėsintume padėtį Gazoje ir atkurtume taiką Vidurio Rytuose.

„Hamas“ vyriausybė teigia, kad Gazos Ruože per nesiliaujantį Izraelio bombardavimą iš oro ir antžemines operacijas žuvo mažiausiai 13 tūkst. asmenų.

Dauguma abiejų pusių aukų – civiliai.

Vėlų sekmadienį Kinija pranešė apie ministrų delegacijos, į kurią įeina Islamo bendradarbiavimo organizacijos generalinis sekretorius, vizitą.

Pekinas nurodė, kad šio susitikimo tikslas – skatinti „Hamas“ ir Izraelio konflikto deeskalaciją, apsaugoti civilius gyventojus ir sąžiningai išspręsti palestiniečių klausimą.

„Kinija yra geras arabų ir musulmonų šalių draugas ir brolis“, – nurodė Wang Yi.

„Visada tvirtai gynėme teisėtas arabų ir musulmonų šalių teises ir interesus ir visada tvirtai palaikėme Palestinos žmonių pastangas atkurti savo teisėtas nacionalines teises ir interesus“, – pridūrė jis. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų