Pereiti į pagrindinį turinį

Kitos Europos šalys prisidės prie karių dislokavimo Centrinės Afrikos Respublikoje

2013-12-17 16:55
BNS inf.
AFP nuotr.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas (Loranas Fabiusas) antradienį pranešė, kad kitos Europos šalys dislokuos savo karius smurto draskomoje Centrinės Afrikos Respublikoje, tačiau šių šalių neįvardijo.

„Mes netrukus turėsime sausumos karių, kuriuos parūpins kitos Europos kolegės“, – sakė jis žemiesiems parlamento rūmams Nacionalinei Asamblėjai, praėjus kelioms dienoms po Paryžiaus sprendimo prašyti kitų Europos šalių pagalbos buvusioje Prancūzijos kolonijoje, kur šiuo metu yra dislokuota 1600 prancūzų karių.

Sekmadienį radijo interviu L.Fabiusas sakė, kad Lenkija, Britanija, Vokietija, Ispanija ir Belgija yra pasiruošusios suteikti logistinę pagalbą.

Paklaustas, ar kuri nors iš šių penkių valstybių gali žengti dar toliau ir pasiųsti savo karių į pagalbą ten dislokuotoms prancūzų ir Afrikos pajėgoms, ministras atsakė, kad „dvi iš jų šiuo metu svarsto (tokią galimybę)“, tačiau šių šalių neįvardino.

Išteklių turtingoje, bet skurdžioje Centrinės Afrikos Respublikoje, kur gyventojų daugumą sudaro krikščionys, chaosas įsiviešpatavo po kovo perversmo, kai valdžią užgrobė „Seleka“ sukilėliai, daugiausia – musulmonai, nuvertę prezidentą Fancois Bozize (Fransua Bozizę).

Po pranešimų apie plintančius žiaurumus šalyje Prancūzija gruodžio 5 dieną nusprendė dislokuoti savo pajėgas, kurios prisijungė prie ten įvestų Afrikos taikdariškų pajėgų.

Užsienio pajėgų tikslas nuginkluoti buvusios „Seleka“ narius ir ginkluotus krikščionių kovotojus. Nuo operacijos Centrinės Afrikos Respublikoje pradžios čia žuvo du prancūzų desantininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų