Kolekcininkai graibsto pašto ženklą su ukrainiečių kariu ir nuskendusiu rusų karo laivu

Pašto ženklas, kuriame pavaizduotas Ukrainos karys, rodantis nepadorų gestą Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanui kreiseriui „Moskva“, sulaukė nepaprasto kolekcininkų susidomėjimo, o daugybė ukrainiečių panoro įsigyti šį ženklą kaip trokštamos pergalės pranašą.

Sostinės Kyjivo centriniame pašte penktadienį buvo matyti šimtai įvairaus amžiaus ukrainiečių, kelias valandas laukusių eilėje prie 1 mln. tiražu išleisto pašto ženklo.

„Tas laivas buvo didžiausias, kokį jie turėjo... Jie juo labai kliovėsi, o mes jį sunaikinome!“ – sakė 22 metų Juryjus Kolesanas, dvi su puse valandos laukęs galimybės įsigyti 30 pašto ženklų rinkinį.

„Tai naujas – pergalingas – karo etapas!“ – pareiškė jis.

Karo laivas nuskendo ketvirtadienį po sprogimo ir gaisro, kurį, anot Ukrainos, sukėlė raketų smūgis, nors Rusija pareiškė, kad žalą sukėlė laive buvusios amunicijos sprogimas.

Kreiseris išgarsėjo pirmosiomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis, kai jo įgula paragino Ukrainos pasieniečius Gyvačių saloje pasiduoti, o šie įžūliai atsisakė.

Incidentas greitai tapo Ukrainos pasipriešinimo Rusijos puolimui simboliu.

Ukrainos paštas praėjusį mėnesį paskelbė konkursą, skirtą šiam epizodui iliustruoti.

Iš daugiau nei 500 pasiūlymų buvo pasirinktas Lvivo dizainerio Boriso Groho darbas, vaizduojantis ukrainiečių karį iš nugaros, rodantį vidurinį pirštą karo laivui.

Pasirinkimas pasirodė besąs sėkmingas: pašto ženklas buvo išparduotas daugelyje pašto skyrių, o perpardavinėtojai jau pradėjo jį siūlyti internete.

„Norėjome išspausdinti didesnį tiražą, bet praėjusios nakties bombardavimas Kyjive paveikė gamyklos darbą ir mums nepavyko išspausdinti reikiamo kiekio“, – naujienų agentūrai AFP teigė Ukrainos pašto tarnybos atstovas Ihoris Smelianskis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepašto ženklaslaivas Moskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių