Kongresmenas: jei Kinija imtųsi karinių veiksmų – JAV stotų ginti Taivano

  • Teksto dydis:

Taivanas yra mažiau pasiruošęs karui nei Ukraina, tad be JAV įsikišimo, neišliktų kaip valstybė. Tuo įsitikinęs Jungtinių Amerikos Valstijų respublikonas, rašoma UNIAN.

JAV imsis atsakomųjų veiksmų prieš Kiniją, jei Pekinas bandytų užimti Taivaną jėga. Tai pabrėžė Užsienio reikalų komiteto vadas, respublikonas Michael McCall interviu su „Fox News“ metu.

M. McCall lankėsi Taivane kartu su kitais kongresmenais, siekdami užtikrinti Kinijos atgrasymą. Respublikonas prisiminė, kad CŽV anksčiau yra įspėjusi apie Pekino planus įsiveržti į Taivaną 2027 metais. Vyras taip pat teigė, kad tokiu atveju Kongresas turi teisę duoti leidimą panaudoti karinę jėgą.

„Konfliktas visada yra paskutinė priemonė. Jei komunistinė Kinija užpultų Taivaną, jėgos variantas tikrai būtų atviras klausimas, kurį aptartume Kongrese ir su Amerikos piliečiais“, – tvirtino M. McCall.

Tačiau interviu su Taivano gyventojais parodė, kad dalis jų abejoja dėl JAV pagalbos Kinijos įsiveržimo atveju. Taivaniečiai kaip pavyzdį pateikė karą Ukrainoje, kuriame ukrainiečiai palikti kautis vieni. M. McCall tokias abejones atmeta, teigdamas, kad Taivano atveju „situacija kitokia“.

„Taivanas yra visiškai kitokioje pozicijoje nei Ukraina. Pirma, Taivanas nėra dalyvavęs kariniuose konfliktuose ir yra nepasirengęs. Ukrainos atveju, ją remia NATO. Ramiajame vandenyne NATO nėra“, – aiškino kongresmenas.

M. McCall atkreipė dėmesį, kad JAV turėtų pradėti derybas su Japonija, Pietų Korėja, Filipinais ir Australija, kad būtų rastas būdas užkirsti kelią Kinijos invazijai.

Kinija ruošiasi karui dėl Taivano

CŽV kelis kartus yra įspėjusi, kad Kinija galimai ruošiasi karui dėl Taivano antroje šio dešimtmečio pusėje. Pasak FTB, šiandien Pekinas atsargiai studijuoja ir vertina karo Ukrainoje eigą, atkreipdami dėmesį į tai, kaip sankcijos paveikė Rusijos Federaciją.

Kovo mėnesio pabaigoje Xi Jinpingas atvirai pareiškė, kad Kinija pradėjo ruoštis karui. Kadangi pulti Kinijos niekas nesiruošia, greičiausiai tai yra invazijos į Taivaną plano dalis.

Į šį grasinimą reaguodamas Pentagonas pradėjo aktyviai prikėlinėti JAV karinę industriją, kuri per pastaruosius 30 metų nusilpo. Šalia to, JAV kariuomenė užsakė „paskutinės dienos lėktuvų“ statybą – tai skraidantys centrai, kuriuose būtų užtikrinta kontrolė ir komandų perdavimas branduolinio karo meto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ja

Nu ja portretas
HAILI-LAIKLI.O mes stotumem gynt Miaumerika.

O JEIGU JAV BANDITAI

O JEIGU JAV BANDITAI portretas
Įsikiš į Kinijos-Taivano klausimus - tai bus PASKUTINIS JŲ PASISPARDYMAS ŠIOJE PLANETOJE. Pagaliau įsiviešpataus taika be tų banditų kišimosi į visų valstybių vidaus reikalus.

tik

tik portretas
taivanis tai kinu kartu su zmonemis tai ka ten paliko jav kad taip sakojasi ar nebus kaip ir kitom azijos tautom kaip afganai ir teks begt patiems kai jav netur savo 1 bendros tautos o maisalyne kauboju valkatu tuo ir naudojosi zydbankiai ir sie padarai ir yra pasaulio galvos skausmas nuo kurio nerandama vaistu nes dalis apkvailinti o dauguma nesiryzta pazabot sia saika ???z=0
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių