Pereiti į pagrindinį turinį

Konkurento pašalinti nepavyko

2009-06-17 23:59

Šiaurės Korėjoje prasidėjo rimta kova dėl valdžios. Įpėdiniu paskelbtas jauniausias Kim Jong-ilo sūnus Kim Jong-unas nutarė užsitikrinti savo valdžią pašalinęs vyriausią brolį.

Tokia versija paaiškina neseniai Kinijoje atskleistą sąmokslą nužudyti Kim Jong-namą. Kinijos pareigūnai sąmokslą atskleidė, o Pietų Korėjos žiniasklaida pranešė, kad į jį buvo įsipainioję žmonių iš Kim Jong-uno aplinkos.

Kinijos autonominiame Makao regione gyvenantis Kim Jong-namas, kai į jį buvo pasikėsinta, neatmetė emigracijos galimybės. 38 metų vyras mano, kad jis galėtų būti saugesnis, jei nuolat gyventų Kinijoje. Dabar, kaip teigiama, jį saugo Kinijos pareigūnai.

Kaip pranešė Pietų Korėjos televizija, iš pradžių buvo planuojama susidoroti su Kim Jong-namo šalininkais Šiaurės Korėjoje, o tik paskui planuoti paties vyriausio Kim Jong-ilo sūnaus nužudymą.

Šiaurės Korėją valdantis Kim Jong-ilas, kaip teigiama, apie rengiamą pasikėsinimą nieko nežinojo. Kokia buvo jo reakcija į tai, žiniasklaida gali tik spėlioti.

Praėjusią savaitę Kinijoje taip pat viešėjo Kim Jong-ilo įpėdinis. 25 metų vyro vizito tikslas – oficialiai prisistatyti Kinijos valdžiai.

Kim Jong-unas, kaip teigiama, gimė 1984 m. Jis studijavo tarptautinėje mokykloje Šveicarijoje. Įpėdiniu Kim Jong-unas buvo paskirtas 2009 m. sausį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų