Kopenhaga panaikino elektrinių paspirtukų draudimą

Kopenhaga, uždraudusi nuomotis elektrinius paspirtukus, panaikino ribojimus prieštaringai vertinamoms transporto priemonėms, bet nustatė naujas taisykles, ribojančias jų statymą ir naudojimą, pirmadienį pranešė miesto pareigūnai.

Elektriniai paspirtukai buvo uždrausti Danijos sostinėje nuo 2020 metų spalio.

„Tikimasi, kad pirmieji paspirtukai šiandien išriedės į gatves. Nauja tai, kad jų negalima išsinuomoti miesto centre, o kelionės pabaigoje jie turi būti pastatyti tam skirtose vietose“, – sakoma pirmadienį paskelbtame miesto techninių ir aplinkosaugos tarnybų pranešime. Nuomotojai gali atsinešti savo paspirtukus į miesto centrą ir gretimas teritorijas, tačiau bus apmokestinti už visą tą laiką, kol paspirtukai bus šioje zonoje.

Tie, kurie paspirtukus paliks už 240 paskirtų stovėjimo zonų, bus nubausti 338 Danijos kronų (45 eurų) bauda.

Daugelyje didžiųjų miestų buvo karštai diskutuojama dėl elektrinių paspirtukų naudojimo, kritikai sakė, kad jie užgriozdina gatves ir gali būti pavojingi, kai lekia dideliu greičiu. „Anksčiau mes turėjome didelių problemų su paspirtukais, paliktais ant šaligatvių ir dviračių takų, tai trukdė Kopenhagos gyventojams judėti po miestą. Naujosios taisyklės turėtų panaikinti šias problemas“, – sakė techninių paslaugų vadovas Jesperis Borchas.

Remiantis skaičiavimais, 2019 m. Kopenhagoje įvyko 300 su paspirtukais susijusių nelaimingų atsitikimų, o nuo kitų metų sausio elektrinių paspirtukų vairuotojams Danijoje bus privalomi šalmai.

Paryžiuje elektrinių paspirtukų greitis ribojamas iki 20 kilometrų per valandą. Singapūras, sekdamas Vokietijos ir Prancūzijos pavyzdžiu, uždraudė važiuoti jais šaligatviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių