Korėjos – ties karo slenksčiu

Tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų vėl gali kilti karinis konfliktas. Reaguodama į Pietų Korėjos ir JAV karinius mokymus regione, Šiaurės Korėja paskelbė kariuomenės parengtį.

Šalių pratybos buvo surengtos dėl agresyvių Šiaurės Korėjos veiksmų. Pastaroji pagamino ilgojo nuotolio veikimo raketą ir tvirtina galinti ją paleisti. Pasitreniruoti neutralizuojant grėsmę nutarusios JAV ir Pietų Korėja išprovokavo dar įnirtingesnę diktatūros retoriką. Oficiali Pchenjano naujienų agentūra pranešė, kad Šiaurės Korėja pasirengusi panaudoti ginklus prieš pietinę kaimynę, JAV ir Japoniją. Buvo perspėta, kad Pietų Korėja sulauks atakos, jei tik pabandys perimti ar numušti palydovą (JAV duomenimis, raketą – red. past.), kurią į kosmosą rengiasi paleisti Pchenjanas. Patvirtindama savo rimtus ketinimus šalis nutraukė vienintelės veikusios mobiliojo ryšio sistemos, jungiančios su Pietų Korėja, darbą. Linija neveiks, kol baigsis vakar prasidėję JAV ir Pietų Korėjos kariniai mokymai.

"Jeigu mūsų priešai pabandys perimti ar numušti palydovą, mūsų revoliucinės pajėgos iš karto smogs ne tik agresoriams, bet ir jų sąjungininkėms – Japonijai ir JAV", – sakė Šiaurės Korėjos kariuomenės atstovas.


Šiame straipsnyje: korėjos pusiasalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

scirocco

scirocco portretas
ant tokiu valstybiu kaip siaures koreja ar iranas numest po desimt atominiu bombu kad isnyktu nuo zemes pavirsiaus

pedro

pedro portretas
O kur rusai panaudos savo raketas?

Stanislovas Barščevičius

Stanislovas Barščevičius portretas
Tarp diktatūros ir idiotizmo visada tik vienas žingsnis.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių