Pereiti į pagrindinį turinį

Korupcija įtariama Brazilijos prezidentė: niekada neatsistatydinsiu

2016-03-23 17:44
BNS inf.
Dilma Rousseff
Dilma Rousseff / AFP nuotr.

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff (Dilma Rusef) antradienį pareiškė neįvykdžiusi jokio nusikaltimo ir niekada neatsistatydinsianti, nors yra įtariama korupcija, šalyje gilėjant jos vyriausybei pavojų keliančiam skandalui, per kurį buvo įvykdyti dešimtys naujų areštų.

Pasiduoti neketinanti kairiųjų pažiūrų lyderė, kalbėdama prezidentūroje, kaltino savo oponentus siekiant surengti „perversmą prieš demokratiją“, kai įstatymų leidėjai yra pradėję jos apkaltos procedūrą, o demonstrantai reikalauja D.Rousseff atsistatydinimo per masinius protestus.

„Aš niekada neatsistatydinsiu. Jokiomis aplinkybėmis“, – D.Rousseff pareiškė savo šalininkų miniai.

D.Rousseff prezidentavimui atrodo iškilusi didelė grėsmė, kai ji stengiasi atremti apkaltą, protestus, recesiją ir korupcijos skandalą, susijusį su valstybine naftos įmone „Petrobras“.

Be to, jos sumanymas pasikviesti į pagalbą savo pirmtaką ir mentorių Luizą Inacio Lulą da Silvą (Luisą Inasiju Lulą da Silvą) pakrypo bloga linkme, kai Aukščiausiasis Teismas blokavo šio politiko, irgi kaltinamo korupcija, paskyrimą prezidentės administracijos vadovu.

Kitas Aukščiausiojo Teismo teisėjas antradienį atsisakė patenkinti L.I.Lula da Silvos prašymą atšaukti tą sprendimą.

Tuo tarpu dar vienas teisėjas paprašė, kad antikorupcinės tarnybos tyrėjai perduotų buvusio prezidento bylą, argumentuodamas, kad ji susijusi su žmonėmis, kuriems taikoma teisinė neliečiamybė, tokiems kaip D.Rousseff.

Visos sudėties Aukščiausiasis Teismas, kuris atnaujins darbą nuo kovo 30-osios, turėtų priimti galutinį sprendimą dėl L.I.Lula da Silvos paskyrimo, kuris suteiktų jam teisinę neliečiamybę, taikomą ministrų kabineto nariams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų