Kremlius atmeta JAV kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio

Prieš JAV prezidento Joe Bideno kalbą virtualioje Miuncheno saugumo konferencijoje Rusija atmetė Vašingtono kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio.

Amerikiečiai tegu geriau rūpinasi elektros tiekimo užtikrinimu po žiemos audros Teksaso valstijoje, ketvirtadienį Maskvoje sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Rusija jau seniai gina nuo kritikos Vokietijos ir Rusijos dujotiekį.

„Šitas projektas neturi visiškai nieko bendra su JAV energijos ištekliais, – sakė D. Peskovas. – Šis projektas susijęs su Europos žemyno energetiniu saugumu“.

JAV prieštarauja dujotiekiui, nes nori užkirsti kelią pernelyg didelei Europos priklausomybei nuo Rusijos energijos teikimo. Projekto šalininkai tuo tarpu jau seniai kaltina amerikiečius norint Europai parduoti tik savo suskystintas dujas.

J. Bidenas penktadienį Miuncheno saugumo konferencijoje pirmą kartą nuo savo kadencijos pradžios sausio 20 dieną tiesiogiai kreipsis į Europos publiką. Be JAV prieš „Nord Stream 2“ projektą yra ir virtinė Rytų Europos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
istorine atmintis ir SGD čia ta kur Amerika mums pades?:) jav žiuri tik savo interesu o tu tik daiktas kurio manipuliojama:) Buka tu klumpe:)

durniu laivui

durniu laivui portretas
Liksi durniaus vietoje,nes ne visi durniai ,kad pirktu pigiausia preke.Rinktis reikia ne pigiausia,bet kokybiskiausia,derancia su tavo pasauleziura,su istorine atmintimi ir t.t.Bolseviku propaganda isikisk i subine,raudonuju aborto liekana.

kaip sako

kaip sako portretas
Irano valdzia, uzjurio teroristine valstybe siauteja....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių