Pereiti į pagrindinį turinį

Kremlius: neatmetami jokie avarijos, per kurią žuvo J. Prigožinas, scenarijai

2023-08-31 06:47
BNS inf.

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad tyrėjai tiria visus galimus „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūties lėktuvo katastrofoje scenarijus, įskaitant tyčinę žmogžudystę.

62 metų J. Prigožinas buvo palaidotas antradienį per privačią ceremoniją gimtajame Sankt Peterburge, praėjus daugiau nei dviem mėnesiams po to, kai surengė trumpalaikį maištą prieš Rusijos kariuomenės vadovybę.

Valdžios institucijos pranešė, kad verslininkas žuvo, kai praėjusią savaitę nukrito jo privatus iš Maskvos į Sankt Peterburgą skridęs lėktuvas kartu su dar devyniais žmonėmis, ir pradėjo tyrimą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį žurnalistams sakė, kad incidentą tiriantys pareigūnai neatmetė jokios avarijos priežasties, įskaitant ir nusikaltimo tikimybę.

„Akivaizdu, kad yra įvairių versijų, įskaitant versiją – žinote, apie ką kalbame, tarkime, tyčinis nusikaltimas – ir taip toliau“, – sakė jis bei pridūrė, kad lėktuvo katastrofą tiria Rusijos Tyrimų komitetas, o tarptautinė bendruomenė prie tyrimo neprisidės.

Kremlius atmetė prielaidas, kad prisidėjo prie avarijos keršydamas už birželį surengtą „Wagner“ žygį į Maskvą. Pareigūnai tiria galimus oro eismo taisyklių pažeidimus, tačiau detalių neatskleidė.

Trečiadienį, teisėsaugai panaikinus kordoną aplink kapines po ankstesnę dieną įvykusių J. Prigožino laidotuvių, rusai pagerbė jo atminimą.

38 metų Aigul sakė, kad Rusijos didvyrio vardą – svarbiausią Maskvos apdovanojimą – turėjęs vyras gynė savo šalį.

„Jis buvo mūsų gynėjas, – naujienų agentūrai AFP kapinėse sakė ji. – O kas dar jis buvo, jei prezidentas jį apdovanojo medaliais? Asmeniškai jo nepažinojau, bet manau, kad prezidentas nepadarė klaidos jį apdovanodamas.“

51 metų Marina taip pat gyrė J. Prigožiną.

„Aš jį gerbiau. Vertinu tai, ką jis padarė. Man labai patiko jo įmonė, dirbusi atsakingai“, – kalbėjo moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų